"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Σε ποιο ελληνικό νησί θα πρέπει να πάτε ;

(CNN) - 1.400 νησιά της Ελλάδας --  230 από αυτά κατοικούνται -- είναι ένα από τα ομορφότερα προτερήματα της Μεσογείου


Από το Ιόνιο, από την Αλβανία στα βορειοδυτικά, στα Δωδεκάνησα, κοντά στην Τουρκία στα νοτιοανατολικά, που προσφέρουν τις διακοπές που δεν μπορείτε να πάρετε πολλά άλλα μέρη.
Κάθε μία από τις ομάδες νησί διαθέτει μοναδική γοητεία της, καθώς και μερικά από τα πιο γραφικά τοπία στη Γη.

Αλλά για τεράστια ποικιλία σε μια μικρή ακτίνα, κοντά στο λιμάνι της Αθήνας σε Πειραιά και τα καλύτερα μεταξύ των νησιωτικών ακτοπλοϊκές συνδέσεις, κανένας ανταγωνίζονται με τις Κυκλάδες.
Σας παρουσιάζουμε τις εννέα νησιά μέσα και γύρω από τις Κυκλάδες, το καθένα με marquee έλξης του (για τα δρομολόγια των πλοίων, ελέγξτε www.gtp.gr ή www.greekferries.gr ).

Καλύτερο τοπίο: 
Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι το όνειρο κάθε shutterbug είναι: καθαρή ροκ αντιμετωπίζει γραμμωτούς σε πολυπληθή χωριά αποχρώσεις, και τις πόλεις προσκόλληση στις κορυφές των βράχων, στην καλντέρα γεμάτη με βαθιά νερά τυρκουάζ και το σπίτι στο περιστασιακή κρουαζιερόπλοιο ότι κατά τη ραγδαία αύξηση των προσόψεων ροκ εμφανίζεται σαν ένα πλοίο παιχνίδι .
Η ιστορία πίσω από αυτό το νησί είναι η ουσία των θρύλων - το 1600 π.Χ. μετά από ένα ηφαίστειο εξερράγη και το κέντρο κατέρρευσε στη θάλασσα, άφησε πίσω τμήματα της καλντέρας του ότι η σημερινή μορφή του νησιού της Σαντορίνης.

Η θέα από σχεδόν οπουδήποτε σε αυτό το σχήμα ημισελήνου προεξοχή είναι υπέροχη.

Διαφανείς επιφάνειες βράχων είναι γραμμωτούς σε πολυπληθή αποχρώσεις, τα χωριά και τις πόλεις προσκολλώνται στις κορυφές των βράχων, η καλντέρα είναι γεμάτη με σαφή βαθιά τιρκουάζ σπίτι του νερού στους επισκέπτες κρουαζιερόπλοιων.

Τα λευκά κτίρια στην κύρια Φηρά μοιάζουν με ένα φρέσκο ​​στρώμα του χιονιού στην κορυφή ενός βουνού.

Στο βόρειο άκρο, στην Οία, όπου τα ηλιοβασιλέματα είναι εξαιρετική, σπίτια, ξενοδοχεία και εκκλησίες πέφτουν κάτω από τα τείχη βράχο.Κάθε φορτία λεωφορείο το βράδυ των τουριστών που κατεβαίνουν για να δείτε τον ήλιο να βυθίζεται στο Αιγαίο.

Το τοπίο είναι εντυπωσιακό, όπως ακριβώς στο επίπεδο της θάλασσας. Κόκκινη Παραλία, όπως υποδηλώνει το όνομα, έχει ένα χρώμα της σκουριάς σκηνικό και τον Άρη-esque ογκόλιθους, απόκοσμη Hoodoo-όπως Eros Beach τείχη θα ταιριάζει ακριβώς σε ένα εθνικό πάρκο στη Γιούτα, και παραλία της Καλντέρας, η μόνη που αντιμετωπίζει προς το καλντέρα, δίνει στους επισκέπτες μια ευδιάκριτη αίσθηση της απεραντοσύνης του ηφαιστείου.

Πού να μείνετε: Vedema, στο χωριό Μεγαλοχώρι, δεν έχει θέα στην Καλντέρα, αλλά και τη ρύθμιση του σε ένα μικρό χωριό αισθάνεται αυθεντική (στην πλατεία της πόλης και την εκκλησία του χωριού είναι ένα λεπτό με τα πόδια).

Τα 45 δωμάτια έχουν θέα από τα σπίτια του χωριού ή στους γύρω αμπελώνες τροχαίο.
Εάν ένα vista της καλντέρας είναι το κλειδί, το check in στην αδελφή Mystique ιδιοκτησίας. Μέσα σε Οία, έχει ένα μυστικό κελάρι κρασιών, και 22 δωμάτια σε στιλ σπηλαίου της ενωμένος Στο χείλος του γκρεμού, προσφέροντας ότι η κλασική εμπειρία της Σαντορίνης.

Vedema , Μεγαλοχώρι, 84700, Σαντορίνη? +30 22860 81796? διπλασιάζεται από $ 320
Mystique , Οία, 84702, Σαντορίνη? +30 22860 71114? διπλασιάζεται από $ 470

Καλύτερη νυχτερινή ζωή: 
Μύκονος

Η Μύκονος είναι απάντηση Ελλάδα στην Ίμπιζα, αλλά χωρίς τη στάση και πόζες.
Η Μύκονος είναι απάντηση Ελλάδα στην Ίμπιζα, αλλά χωρίς τη στάση και πόζες.

Εκατέρωθεν της Μυκόνου καλοκαίρι μοιάζει με ένα άλλο χαμηλό-κλειδί προορισμό παραλία, αλλά έρχονται Ιούλιο και τον Αύγουστο, κουκουβάγιες φθάνουν κατά κύματα και οι κεντρικοί δρόμοι της Μυκόνου γεμάτη με γλεντζέδες - ακόμα και γλεντζέδες με τα μωρά δεμένο σε φορείς.
Μερικές φορές τα στενά σοκάκια τόσο μπλοκαρισμένο με όργανα ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι μαζικά με το πλήθος, καθώς ταλαντεύεται μέσα από τους δρόμους σε μια μοναδική κίνηση.

Στην αληθινή ελληνικό στυλ, τίποτα εδώ ξεκινά μέχρι αργά το βράδυ, αν και μπορείτε να διασκεδάσετε στη διάρκεια της ημέρας με το 20-κάτι Ιταλούς στην παραλία Super Paradise .
Μια δημοφιλής αρχή είναι να απολαύσετε το ποτό σας στο ηλιοβασίλεμα στο Breeze Bar Cocktail Θάλασσα στη Μικρή Βενετία, το σκάλωμα ένα τραπέζι μέχρι τα βήματα για την καλύτερη θέα.
Σε όλο το νησί στο Καλό Λιβάδι, μπορείτε να βρείτε μια απέριττη παραλία, όπου η νέα Nice n Easy βιο-restaurant έχει φανταστική οργανική ναύλο σε λογικές τιμές (τα ζυμαρικά με αιχμηρά κοπανιστή είναι εξαιρετική).

Επιστροφή στην πόλη, Jackie O ' είναι ένα ζωντανό μπαρ προκυμαία που αντλεί το gay κοινό, Agyra Bar έχει ελκυστική, σκληρό σώμα του προσωπικού από την Αθήνα και στο πάντα γεμάτο Rock 'n' Roll, όπου οι τοπικές και οι τουρίστες είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες, τον μπάρμαν φυσάει μια σφυρίχτρα πριν μοιράζει τα πλάνα οξυγόνου.

Το αγαπημένο μου είναι το bar / club Caprice , όπου όλοι είναι ενωμένοι στην αποστολή τους να απλά να διασκεδάσουν, χωρίς αποφάσεις, δεν ατζέντα? οι barmen είναι τόσο πολύ στη μουσική και το χορό, όπως οι πελάτες (που θα χύσει εύκολα βολές του ζελέ λικέρ).

Συμβουλή: Στο Caprice, πολλοί ένα πρώτος-χρονόμετρο πέφτει στην περιοχή όπου βρίσκονται τα σκαμπό μπαρ που βρίσκεται ένα βήμα κάτω από το υπόλοιπο του δαπέδου, έτσι χειριστούμε προσεκτικά.

Πού να μείνετε: Kivotos Hotel, στην παραλία του Ορνού, αφαιρείται από τη βαβούρα, βρίσκεται σε ένα λόφο με βήματα προς τα κάτω σε μια ειρηνική βραχώδη παραλία, και είναι ένα ιδανικό καταφύγιο για να ανεφοδιαστούν με καύσιμα και να αναζωογονηθείτε.

Τα δροσερά δωμάτια έχουν σαφείς καρέκλες Lucite, LED φώτα στο δάπεδο (ακούγεται κολλώδες, αλλά φαίνεται κατάλληλα εορταστική), μια πισίνα με ένα μικρό κυκλικό μπαρ, και το σημαντικότερο, μια δυναμική, ελκυστική νεαρή προσωπικό που θα σας δώσει τη σέσουλα για το καλύτερο νυχτερινά κέντρα.

Ξενοδοχείο Kivotos , στον κόλπο του Ορνού, 84600, Μύκονος? +30 22890 24094? διπλασιάζεται από $ 590

Καλύτερη παραδοσιακή ζωή: 
Νάξος

 Παραδοσιακά χωριά της Νάξου είναι δύσκολο να φτάσουμε στην, και ως εκ τούτου τον τουρισμό χωρίς αναλαμπή στην τοπική ζωή.
Όταν η ζωή στο χωριό είναι η μόνη ζωή.

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων έχει μια σειρά από λιποθυμούν-άξιος παραλίες στη δυτική ακτή της, ένα βενετσιάνικο κάστρο στην κύρια πόλη του, μερικά ενδιαφέροντα ερείπια και μεγάλα τοπικά προϊόντα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αλλά αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα νησιά είναι τα παραδοσιακά χωριά της.
Όταν φεύγετε από τη Χώρα, όπου η ελλιμενισμένα πλοία, η έλξη της ζωής του χωριού είναι εμφανής - σημειώστε το σημείο στα περίχωρα της πόλης που απλά διαβάζει "Χωριά".

Υπάρχουν 46 από αυτούς στη Νάξο, μερικά πολύ μικρή, αλλά όλα ένα παράθυρο στην παραδοσιακή ζωή. Καθένα από αυτά έχει ένα αρτοποιείο ή καφέ, μια πλατεία του χωριού, όπου γέροι με τον ήλιο-τσαλακωμένα πρόσωπα κάθονται σε τραπέζια πίνοντας τον καφέ και τις ιστορίες των συναλλαγών και μία άψογα διατηρημένα εκκλησία ή δύο.

Οι οικισμοί κρυμμένο ανάμεσα στους λόφους και το δρόμο όλο στροφές που διαπερνά τα νησί.
Κινίδαρος φημίζεται για φούρνο (το καλύτερο στο νησί, ο φούρνος απολύθηκε από ξύλο) και τους μουσικούς? Χάλκη έχει την εξαιρετική βιοτεχνικές Εποχή κατάστημα μαρμελάδα? Ντόπιοι έρχονται για να τα πλακόστρωτα δρομάκια της Απειράνθου να τρώνε τις κρέπες σε Samardako? Κεραμωτή κάθεται σε μια κοιλάδα, φαινομενικά αποκομμένοι από τον πολιτισμό, αλλά είναι επίσης η βάση για πεζοπορίες στο Routsouna καταρράκτη.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι τουρίστες δεν τολμούσα ενδοχώρα, τα χωριά δεν έχουν υποκύψει σε αρπαγή χρημάτων τεχνάσματα.

Πού να μείνετε: Σετ μακριά από την ακτή, Naxian Collection έχει καλή θέα της Χώρας, μια χούφτα τυπικό κυκλαδίτικο λευκό κυβιστικό βίλες με ιδιωτικές πισίνες, ένα on-site οργανικό κήπο με φρέσκες φράουλες και πρωινό αρκετά μεγάλη για να σας κρατήσει όλη την ημέρα.

Ο συμπαθής κύριος Μαργαρίτης Ιωάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί, οπότε ξέρει τα πάντα για, και ο καθένας για, Νάξος - κυριολεκτικά. Αν είστε τυχεροί, που θα σας μεταφέρει σε ένα μπάρμπεκιου στο σπίτι του φίλου του σε ένα από τα χωριά.

Naxian Collection , Στελίδα, Νάξος? +30 22850 24300? διπλασιάζεται από $ 325

Καλύτερα kiteboarding και windsurfing 
Πάρος

Το νησί και τα κύματα για την αληθινή γίγαντα οπαδούς τουρμπίνα.
Η συνεχής άνεμος στην Πάρο είναι εμφανής καθώς το πλοίο πλησιάζει το νησί - μπορείτε να δείτε γίγαντας οπαδούς τουρμπίνα σταθερά cartwheeling στη βόρεια ακτή.

Ενώ η Πάρος μπορεί να είναι τόσο κοσμοπολίτικο στη Μύκονο (χωρίς την Louis Vuitton και Diesel καταστήματα) και αρκετά αρκετό για να προσελκύσει Hollywood royalty (Τομ Χανκς αγόρασε ένα σπίτι στη γειτονιά, την αδελφή νησί Αντίπαρος), η πραγματική κλήρωση εδώ είναι η δύναμη της φύσης.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Μελτέμι φλόγα κάτω από το Αιγαίο, την παροχή ευπρόσδεκτη αεράκι για τους λουόμενους, αλλά και δημιουργώντας συνθήκες ώριμες για windsurfing και kiteboarding.

Η κορυφή ανέμους σε ένταση κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου? Οι πέντε μιλίων κανάλι που χωρίζει την Πάρο από χοάνες γειτονική της Νάξο, το μελτέμι να ένδοξο αποτέλεσμα.
Οι κύριες παραλίες για τα αθλήματα είναι Πούντα στα δυτικά του νησιού και της Σάντα Μαρία, το Golden Beach (Χρυσή Ακτή), και τη Νέα Χρυσή Ακτή (Νέα Χρυσή Ακτή) στην ανατολική (άνεμοι Νέα Χρυσή Ακτή είναι τόσο αξιόπιστα που η Professional Windsurfers Association που πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο του εκεί για έξι συναπτά έτη στη δεκαετία του 1990).

Για τους αρχάριους, το πρωί είναι η καλύτερη στιγμή για να μάθουν, όταν ο άνεμος είναι σταθερή αλλά πειθήνιοι. Από νωρίς το απόγευμα, όταν οι ριπές πάρει και να συνεχίσει μέχρι το σούρουπο, pro οικότροφους και ιστιοσανίδας άπαχο και αναπήδηση κατά μήκος του νερού.

Ιδρύθηκε φορείς περιλαμβάνουν Paros Kite Pro Center , Force 7 Πάρο και Πάρο Λέσχη Surf .

Οι επισκέπτες θα πρέπει να φορά την επίσκεψή τους γύρω πιο σημαντική γιορτή του νησιού, στις 15 Αυγούστου, γιορτάζει ανόδου της Παναγίας στον ουρανό και με αποκορύφωμα ένα γιγαντιαίο επίδειξη πυροτεχνημάτων τοποθετούνται σε πλοία στον κόλπο του λιμένα Παροικιάς.

Πού να μείνετε: Poseidon of Paros αναμιγνύει ασβεστωμένα κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με τοίχους πλακόστρωτα, και βρίσκεται σε στρατηγική ισορροπεί μεταξύ Χρυσής και της Νέας Χρυσής παραλίες (θα δείτε windsurfers τεμαχισμού το νερό κατά τη διάρκεια απογευματινό ποτό). Ο τόπος έχει επίσης μια σταθερή επιχείρηση με τους γάμους.

Poseidon , Golden Beach, 84400, Πάρος? +30 22840 42650? διπλασιάζεται από $ 130

Καλύτερες παραλίες: 
Μήλος

Με ένα μεγάλο δαντελωτή ακτογραμμή (στο χάρτη Μήλος μοιάζει με ένα μεταλλαγμένο καβούρι) και αρκετά λιμανάκια σε κάθε στροφή, η Μήλος έχει περίπου 80 παραλίες, πολλές είναι προσβάσιμες μόνο με καραβάκι.
Κάθε νησιώτης έχει η αγαπημένη τους παραλία, αλλά καμία από τις Κυκλάδες υπόσχεται τον αριθμό και την ποικιλία των παραλιών, όπως ηφαιστειακή Μήλος.

Μερικοί έχουν λευκή άμμο, μερικά μαύρα, μερικά είναι βραχώδεις, άλλοι προσφέρουν την ικανοποιητική αίσθηση συνθλίβονται κοχύλια κατάχαμα, με το νερό που κυμαίνονται από σμαραγδένιο σε γαλαζοπράσινα σε μπλε κοβαλτίου.

Με ένα μεγάλο δαντελωτή ακτογραμμή (στο χάρτη Μήλος μοιάζει με ένα μεταλλαγμένο καβούρι) και αρκετά λιμανάκια σε κάθε στροφή, η Μήλος έχει περίπου 80 παραλίες, πολλές είναι προσβάσιμες μόνο με καραβάκι.

Ενώ ο καθένας έχει τη γοητεία του, μερικοί δεν πρέπει να χαθεί.

Σαρακίνικο, μια παραλία λαμπρή άσπρη ελαφρόπετρα, φαίνεται πραγματικά απόκοσμη (πολλοί παρομοιάζουν το στο φεγγάρι).

Οι τρεις παραλίες Παλιοχώρι είναι κοίλο από πανύψηλους βράχους, βότσαλα είναι πολύχρωμα και το νερό της θάλασσας έχει ζεστό τσέπες όπου είναι τροφοδοτείται από ζεστό υποβρύχια ιαματικές πηγές.

Η μικρή Tzigrado παραλία πλαισιώνεται από ακρωτήρια, και μπορεί μόνο να προσεγγιστεί με βάρκα ή με μια σκάλα κάτω από τα βράχια.

Ένα σπήλαιο συνορεύει με το ακόμη μικρότερο παραλία Παπαφράγκας, ενώ οι τοίχοι του βράχου που το περικλείουν δίνουν στο νερό την εμφάνιση ενός ποταμού εκκίνησης στην άμμο.

Στο Παλιόρεμα παραλία μπορείτε να περιπλανηθείτε γύρω από ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο του θείου μου, δείτε τα βαγόνια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των χημικών και να αναζητήσει κρυστάλλους θείου αυξάνεται ανάμεσα στα βράχια.

Πού να μείνετε: Από τους επισκέπτες είναι πιθανό στρατόπεδο κάτω σε μια διαφορετική παραλία κάθε μέρα, είναι λογικό να μείνει κοντά στο κύριο λιμάνι του Αδάμαντα, όπου τα ταξί και βάρκες είναι εύκολο να οργανωθεί.

Villa Notos διαθέτει απλά δωμάτια σε κυκλαδίτικο χρώματα του μπλε και του λευκού (μερικά έχουν βεράντες), ελληνικής προέλευσης προϊόντα περιποίησης Korres, όμορφη θέα στον Κόλπο του Αδάμαντα και είναι σε κοντινή απόσταση από τα εστιατόρια της πόλης.

Villa Notos , Αδάμαντας, 84801, Μήλος? +30 22870 28200? διπλασιάζεται, από 52 δολάρια

Το καλύτερο για τους εραστές της φύσης: 
Ικαρία

Για μια τόσο μικρή περιοχή - 99 τετραγωνικά μίλια, η γεωγραφική διακύμανση είναι εκπληκτική - Ικαρία έχει ποτάμια και λίμνες μικροσκοπικά, υψηλά δάση από πεύκα και βελανιδιές, και τους λόφους σε κάθε στροφή που συνδυάζονται για να κάνουν ένα πεδίο Elysian για υπαίθρια λάτρεις.
Κορυφαία επιλογή για εξωτερικούς χώρους τους ανθρώπους.

Αυτό το τραχύ, σε σχήμα φτερού νησί στα πρόθυρα των Κυκλάδων και ονομάστηκε από τον Ίκαρο - ο γιος του Δαίδαλου που έφυγαν από την Κρήτη, πήρε πάρα πολύ κοντά στον ήλιο και υποχώρησε στη θάλασσα μόλις offshore - έχει αποκτήσει φήμη για τη μακροζωία της κατοίκους της.

Η διατροφή τους, η ισχυρή κοινότητα και καθημερινή άσκηση σημαίνει Ικαρίας άνδρες είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό ως αμερικανική άνδρες να φθάσουν στην ηλικία των 90, σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Η 99-τετραγωνικών μιλίων νησί είναι βασικά ένα μεγάλο βουνό, οξύνοντας στο κεντρικό Πράμνος-Αθέρας περιοχή. Για μια τόσο μικρή περιοχή, η γεωγραφική διακύμανση είναι εκπληκτική - Ικαρία έχει ποτάμια και λίμνες μικροσκοπικά, υψηλά δάση από πεύκα και βελανιδιές, και τους λόφους σε κάθε στροφή που συνδυάζονται για να κάνουν Ικαρία ένα πεδίο Elysian για υπαίθρια λάτρεις.

Δίκτυο της Ικαρίας ορεινών μονοπατιών γνωστή ως μονοπάτια είναι μια άτυπη ιστό των διαδρομών που συνδέει τα χωριά. Ο οδηγός πεζοπορίας "Γύρος των Ραχών με τα πόδια," που δημοσιεύθηκε από τους τοπικούς δήμους, λεπτομέρειες διαδρομές και μονοπάτια στα δυτικά του νησιού και σκιαγραφεί επίσης ένα 15-μιλίων περιοδεία κατά μήκος μονοπάτια μέσα από τα βουνά και τα χωριά της βορειοδυτικής Ικαρίας.

Το ταξίδι φέρνει πεζοπόρους μέσα από χωράφια, θάμνος, δάσος, το παρελθόν λίμνες, καθώς και κομμάτια γάιδαρο, σοβατεπί κοπάδια αιγών και παρουσιάζει στους επισκέπτες του στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς και απλή φύση της Ικαρίας ζωή (αυτό είναι ένα νησί όπου αρτοποιεία χρησιμοποιούν το σύστημα τιμή).

Μετά από μια δύσκολη μέρα τριγυρνά, πεζοπόρους μπορούν να αναζωογονήσουν τους πόνους των μυών στα λουτρά ορυκτών Θέρμα (των οποίων τα ύδατα, σύμφωνα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση του θεραπευτικού ραδονίου στοιχείου στην Ελλάδα), ή να ψάξουν για τη ατμού αυξάνεται από διάφορα σημεία γύρω από την ακτή, όπως Λευκάδα, όπου θερμαίνεται το νερό εκλύει και ενώνει το Αιγαίο.

Πού να μείνετε: Ταιριάζει Villa Dimitri διαθέτει δωμάτια στούντιο και διαμερίσματα, ενωμένος σε ένα λόφο κοντά στο Armenitis, τα βήματα σε μια ιδανική προετοιμασία για τις βόλτες και κλίσεις μπροστά. Ασβεστωμένα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικές βεράντες και θέα στο Αιγαίο.

Villa Dimitri , Αρμενιστής, 83301? Ικαρία? 30-22750-71310? διπλασιάζεται, από 55 δολάρια

Καλύτερος προορισμός για Ροβινσώνες: 
Κουφονήσια

Απόσταση Κουφονήσια και η έλλειψη του τουρισμού-σκηνοθετημένη εγκαταστάσεις έχουν κράτησε ένα κρυφό Βοημία.
Στην πραγματικότητα τα δύο νησιά, Κάτω και Άνω (δηλαδή κατώτερη και ανώτερη) Κουφονήσια, με την πρώην σχεδόν ακατοίκητο, είναι σαν μια γη ξέχασε ότι ο τουρισμός, κυρίως επειδή ο γρηγορότερος πλοίο από την Αθήνα διαρκεί έξι ώρες.

Αρχική σελίδα για μόνο μερικές εκατοντάδες κατοίκους, Άνω Κουφονήσι είναι μικρό, μόλις 2,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα, οπότε το περπάτημα ή το ποδήλατο γύρω από το νησί είναι οι πιο αποτελεσματικούς τρόπους να πάρει περίπου.

Η κύρια βιομηχανία, εκτός από την υφέρπουσα μακριά από τον τουρισμό, είναι η αλιεία, και η κύρια πόλη της Χώρας διατηρεί την αίσθηση ενός αναλλοίωτου ψαροχώρι, με μικρές βαρκούλες στο λιμάνι.

Δεν υπάρχει ένα πάρα πολύ να κάνουμε εδώ, αλλά αυτή είναι η ιδέα.

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα καΐκι (παραδοσιακή ξύλινη βάρκα), για ένα ταξίδι στο κοντινό νησί της Κέρου, όπου τα παραδείγματα της πρώιμης κυκλαδικά ειδώλια προσεκτικά ανασκαφεί.

Διαφορετικά, η ζωή εγκαθίσταται σε ένα αργό ρυθμό της μετάβασης σε παραλίες όπως Φοινικιάς, την Πλατιά Πούντα, Φανός και το φυσιολάτρη φιλικό Πορί, λαμβάνοντας ένα καΐκι ταξίδι προς τα ερειπωμένα σκέλη της άμμου στην Κάτω Κουφονήσι, ή να επισκεφθείτε τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου, Προφήτη Ηλία, και Άγιος Γεώργιος,

Πού να μείνετε: Το λευκό-on-White Hotel Aeolos βρίσκεται κοντά στο λιμάνι, διαθέτει φωτεινά δωμάτια με λάμψεις παστέλ χρώματα, και μια αξιοπρεπή πισίνα δακτυλιώθηκε από πέτρινες πλάκες.
Aeolos Hotel , Κουφονήσια? +30 22850 74296? διπλασιάζεται από $ 130

Καλύτερη διαφυγή για ζευγαράκια: 
Φολέγανδρος

Φολέγανδρος, όπου τα σπίτια κουρνιάζουν σε λόφους πάνω από όρμους με κρυστάλλινα νερά, είναι η τέλεια απόδραση για πιτσουνάκια.
Ο ρομαντισμός σας περιμένει.

Η Σαντορίνη είναι συχνά το go-to νησί για ζευγάρια σε αυτά τα μέρη, αλλά ένα άλλο νησί των Κυκλάδων όπου τα σπίτια πέρκα σε λόφους είναι μια ακόμα καλύτερη απόδραση για πιτσουνάκια.

Οι ορεινές, κυρίως άδενδρες Φολέγανδρος δεν παίρνει τα πλήθη των νησιών γύρω από αυτό χάρη στην αραιές δρομολόγια πλοίων, ένα όφελος για twosomes σε αναζήτηση κάποιων μοναξιάς με τον ήλιο και την άμμο τους.

Το κύριο χωριό του νησιού, η Χώρα, σε ένα οροπέδιο γκρεμό 650 πόδια επάνω, ενσωματώνει την αρχετυπική εικόνα του Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική των μικρών λευκά σπίτια με μπλε πόρτες επένδυση λιθόστρωτο δρόμο.

Το Κάστρο, το ενετικό μέρος της Χώρας, είναι καλά διατηρημένα, ενώ η πλειοψηφία του νησιού, φαίνεται σαν να έχει εδώ και αιώνες, στερείται των κτιρίων υπέρ των ανοικτών τοπίων.
Τα γαϊδούρια και παραμένουν ευρέως χρησιμοποιούμενο μέσο μεταφοράς και κατσίκες αγωνίζομαι πάνω και κάτω από τον ήλιο-ψημένα λόφους. Ζωγράφοι και συγγραφείς από την Ευρώπη έρχονται στην Φολέγανδρο για ήσυχες έμπνευση και τις πιο ισχυρές αναμνήσεις από μια επίσκεψη εδώ είναι η σιωπή και οι όρμοι με κρυστάλλινα νερά.

Το ένα μη-να-να-χαμένη site είναι η βορειοανατολική σπήλαιο Χρυσοπελείας, όπου τα αρχαία ονόματα γραμμένα σε πηλό στους τοίχους, ένα έθιμο από την Ελληνιστική Περίοδο.

Πού να μείνετε: Στο χωριό λιμάνι του Καραβοστάσι, Anemi Hotel διαθέτει μια υπέροχη πισίνα υπερχείλισης και έναν συμπλέκτη διώροφα κτήρια με δωμάτια που διαθέτουν μοντέρνα επίπλωση και ξύλινα δοκάρια. Δέχεται επίσης τα κατοικίδια ζώα.

Anemi Hotel , Καραβοστάσι, 84011, Φολέγανδρος? +30 22860 41610? διπλασιάζεται από $ 340

Καλύτερο φαγητό : 
Κρήτη

Φάτε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα (ακόμη και ένα τουριστικό ένα) ή καφενείο (ελληνικό καφενείο) και θα ήθελα να είναι δύσκολο ώθησε να έχουν ένα κακό γεύμα, επειδή οι πρώτες ύλες είναι τόσο καλά darned στην Κρήτη.
A 90 λεπτά με μεγάλη ταχύτητα με το καταμαράν από τη Σαντορίνη, η Κρήτη είναι Άγρια Δύση στην Ελλάδα, όπου οι ντόπιοι είναι έντονα ανεξάρτητες και να έχουν μια αγάπη για τα πυροβόλα όπλα (που χρησιμοποιείται, είμαι βέβαιος, μόνο για να πυροβολούν στο δρόμο σημεία ή στον αέρα κατά τη διάρκεια εορτασμών ).

Τα 3.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα της ευλογημένη με τα αποτελέσματα των μικροκλίματα, εύφορο έδαφος και τις καλλιέργειες που δεν έχουν υποκύψει στη μάστιγα της βιομηχανικής γεωργίας. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ντομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, φράουλες, καρπούζι και άλλα φρούτα και λαχανικά που μεγαλώνουν εδώ γεύση όπως η φύση.

Η τοπογραφία της κεντρικής βουνά δακτυλιώθηκε από shimmering ακτογραμμή επιτρέπει δύο καλλιεργητικές περιόδους - χαμηλότερα υψόμετρα το χειμώνα, υψηλότερα υψόμετρα το καλοκαίρι - και η Κρήτη είναι ένα κομβικό σημείο για το ελαιόλαδο, το τυρί και την παραγωγή κρασιού.
Φάτε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα (ακόμη και ένα τουριστικό ένα) ή καφενείο (ελληνικό καφενείο) και θα ήθελα να είναι δύσκολο ώθησε να έχουν ένα κακό γεύμα, διότι οι πρώτες ύλες είναι τόσο καλά darned.

Ελούντα, στην βορειοανατολική ακτή του νησιού, περιβάλλεται από μερικά από τα μεγάλα γεωργικά εκτάσεις του νησιού, όπως το οροπέδιο Λασιθίου, έχει μια επιλογή από ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια, και μερικά εξαιρετικά παραδείγματα του τι κάνει ελληνικής mainlanders αναστεναγμό όταν σκέφτονται της θείας φρεσκάδας της κουζίνας της Κρήτης.

Ergospasio Restaurant , πρώην παλιό εργοστάσιο πέτρα χαρουπιές, εξυπηρετεί μόνο θαλασσινά που αλιεύονται με θέα λιμάνι της Ελούντας. Το Ferryman Taverna είναι ένα τοπικό αγαπημένο, και για τον λόγο - οι μεζέδες κάνουν μεγάλη χρήση των γεωργικών γενναιοδωρία της Κρήτης.
Μανώλης καφενείο στην κεντρική πλατεία είναι ένα μεγάλο σημείο για να μοιραστούν μεζέδες και ρακί (ένα φλογερό αλκοολούχο ποτό που γίνεται με σταφύλια που οι ντόπιοι πίνουν μετά το γεύμα) με τους Κρήτες.

Πού να μείνετε: Το Blue Palace, ακριβώς πέρα από Ελούντα, έχει μαγευτική θέα στο βενετσιάνικο φρούριο-γυρίζω-λεπρό-αποικία Σπιναλόγκα από τα δωμάτια, τα εστιατόρια και την παραλία του. Το εστιατόριο Blue Door του κάνει έναν εμπειρογνώμονα δουλειά του να δημιουργήσει εκ νέου μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα με γεύσεις για να ταιριάζει

Blue Palace Resort & Spa , Ελούντα, 72053, Κρήτη? +30 28410 65500? διπλασιάζεται από $ 300


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου