"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

"ΑΝΑΠΤΥΞΗ" το άλλο όνομα της εξαθλίωσης.

Ανάπτυξη μας υποσχέθηκαν, ανάπτυξη πήραμε. 
Ανάπτυξη στην Ιερισσό. Έστειλαν το μακρύ χέρι της ανάπτυξης, τα ΜΑΤ. Έπνιξαν τους κατοίκους στα χημικά, η ανάπτυξη πήγε σύννεφο.
Επειδή η ανάπτυξη πρέπει να μαθαίνεται και στα μικρά παιδιά έστειλαν τα ΜΑΤ μέσα στο σχολείο, λιποθύμησαν τους εφήβους για να την καταλάβουν για τα καλά. 
Ανάπτυξη είναι τα ΜΑΤ και τα χημικά.

Ανάπτυξη μας είχαν υποσχεθεί και στην Κερατέα! Τα ΜΑΤ μπήκαν μέσα στο χωριό, πέταξαν χημικά στις αυλές των σπιτιών. Η ανάπτυξη στα πάνω της.
Κοινός παρανομαστής ο Μπόμπολας, ο πατριάρχης της ανάπτυξης.


Για την ανάπτυξη, έριξαν τόνους χημικά σε όλες τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.
Πέταξαν χημικά μέσα στο μετρό, σε κλειστό χώρο. 
Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στις πορείες εισέπνευσαν τόνους ανάπτυξης.
Επειδή οι εχθροί της ανάπτυξης πρέπει να διαπαιδαγωγηθούν, να εκπαιδευτούν, να τους γίνει βίωμα, η ανάπτυξη θα έρθει και στα πανεπιστήμια. 
Πρέπει να έχει ιδεολογικό υπόβαθρο. Δηλαδή δεν γίνεται να επιβάλεις την ανάπτυξη σε κάποιον εργαζόμενο στα πενήντα του. Πρέπει να τον εκπαιδεύσεις απο μικρό, να μην αντιδρά στην ανάπτυξη. 
Ιδιώτες στα Πανεπιστήμια υποσχέθηκε ο υπουργός.
- Μετοχοποιείται το 49% και διατίθεται σε ελληνικά ιδρύματα, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, που θέλουν πραγματικά να επενδύσουν στην παιδεία. Εννοείται ότι ο ιδιώτης επενδυτής αναλαμβάνει και το διοικητικό και το αναπτυξιακό μάνατζμεντ του Ιδρύματος, περιορίζοντας τον πρύτανη στην επιστημονική εκπροσώπηση και στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, είπε ο Στυλιανίδης.
Περισσότερα εδώ http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=260622

Οι 4 στους 10 νέους γιατρούς είναι άνεργοι. Το δημόσιο για λόγους... ανάπτυξης δεν παίρνει γιατρούς, εμείς δεν μπορούμε να πάμε στα νοσοκομεία γιατί χρωστάμε στο ΤΕΒΕ, είμαστε άνεργοι αρα δεν έχουμε ασφάλεια. Ο κύκλος της ανάπτυξης στο μεγαλείο του.
Οι ειδικοί επι της ανάπτυξης δημοσιογράφοι αναλαμβάνουν υπηρεσία. Είναι δυνατόν να έχουμε επαγγέλματα που δεν ανταποκρίνονται στην κοινωνία; ρωτούν!  Πρέπει να ανταποκριθούν τα πανεπιστήμια στις σύγχρονες ανάγκες. Δηλαδή στην αγορά εργασίας, δηλαδή στην ανάπτυξη.
Τι να τους κάνουμε τους γιατρούς, φιλόλογους, κοινωνιολόγους;
Χρειαζόμαστε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Ειδικούς για την ανάπτυξη, των μεγάλων δρόμων με τα διόδια, των ιδιωτικών αεροδρομίων, των ιδιωτικών λιμανιών και σύντομα των ιδιωτικών μεταφορών.
Για τα χρυσωρυχεία δεν το συζητάμε, αυτοί και αν χρειάζονται έτοιμους σκαπανείς με πανεπιστημιακό δίπλωμα.

Και με διπλώματα η ανάπτυξη γιατί δεν ξέρουν οι κάτοικοι ενος χωριού ποια είναι τα συμφέροντα τους. Οι πρόγονοι τους επιβίωσαν χιλιάδες χρόνια τώρα σε αυτό το χωριό, τυχαία. Ετσι το μικρό δάσος έγινε μεγάλο δάσος και έπνιξε όλες τις αναπτυξιακές δραστηριότητες. 

Οι απολύσεις στο δημόσιο δεν προχωρούν λένε οι ευαγγελιστές της ανάπτυξης. Να γίνουν απολύσεις, να φύγουν οι τεμπέληδες, οι διεφθαρμένοι.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν δεκάδες ΜΚΟ που προσλαμβάνουν υπαλλήλους για το Δημόσιο. Δηλαδή δεν παίρνει το κράτος υπαλλήλους αλλά αναλαμβάνει μια ΜΚΟ να τους προλάβει με 580 ευρώ τον μήνα. Η ΜΚΟ χρηματοδοτείται απο το κράτος δηλαδή μόνο Μη Κυβερνητική Οργάνωση δεν είναι αλλά παίρνει και κάποιο ποσό από τον κάθε εργαζόμενο. Έτσι είναι η ανάπτυξη.

Ολοι εμείς έχουμε φάει τόνους ανάπτυξης γιατί είμαστε η κοινωνία. Η ολιγαρχία δεν χρειάζεται ανάπτυξη γιατί την χειρίζεται και την επιβάλει, αφού φρόντισε να εξαθλιώσει, να αποδομήσει, να παραδώσει ότι θα μπορούσε να μας οδηγήσει στο μέλλον.
  
Έφτασε  η στιγμή όπου η ανάπτυξη θα γίνει ο πολιτικός τάφος ολόκληρου του κοινοβουλευτικού συστήματος.


πηγή : http://logiakaiskepseis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου