"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Τους ανθρώπους, τους μαθαίνεις στο χωρισμό!

 

Banksy, «Το κορίτσι με το μπαλόνι» 

Ποτέ μην πεις ότι γνωρίζεις έναν άνθρωπο καλά. Τον έμαθες όσο σου επέτρεψε να τον μάθεις, ειδικά στις ερωτικές σχέσεις, οι άνθρωποι γνωρίζονται όταν συστήνονται και μαθαίνουν ποιοι είναι όταν χωρίζουν. 

Στον χωρισμό ένας άνθρωπος δείχνει τον αληθινό του χαρακτήρα. Ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέξει να τερματίσει τη σχέση σας καθώς και τον τρόπο που θα σου συμπεριφερθεί δείχνει πολλά εκείνον/ην. Ακόμη και εσύ θα δείξεις τον αληθινό σου χαρακτήρα απο τον τρόπο που θα συμπεριφερθείς όταν σου ανακοινωθεί αυτή η απόφαση. 

Ξεσπάσματα, κατηγορίες, πολλές φορές και τσακωμοί ρίχνουν την αυλαία της εκάστοτε σχέσης, δημιουργώντας την απορία στους πρωταγωνιστές της , πώς και δεν είχαν καταλάβει τον πραγματικό χαρακτήρα του μέχρι τότε συντρόφου τους. Γιατί πολύ απλά άλλον άνθρωπο γνωρίζεις, άλλον άνθρωπο χωρίζεις. Διότι τότε θα πέσουν οι μάσκες, τη στιγμή που δεν υπάρχουν πια συναισθήματα μέσα του/ της για σένα. 

Ο τρόπος που θα σε αντιμετωπίσει δείχνει το τι αισθάνθηκε για σένα όλο το διάστημα που μείνατε μαζί. Επίσης ο τρόπος που θα αντιδράσεις δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα σου. 

Κανέναν δεν μπορούμε να κρατήσουμε με το ζόρι κοντά μας. Καλό θα ήταν να δεχτούμε την απόφασή του και να προχωρήσουμε μπροστά. Αν μετανιώσει για την απόφασή του/της θα φανεί στην πορεία. Να θυμάσαι πως αν τον/την δεχτείς πίσω ή όχι θα είσαι ο/η μόνος/η υπεύθυνος/η για ό,τι συμβεί μεταξύ σας στο μέλλον.

Πηγή: Μαρία Αρφαρά, https://lovenmore.gr/%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%8e%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%87%cf%89%cf%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου