"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Πενία τέχνας κατεργάζεται

 

Café Mpalkoni 💓
Καλημέρα ...
στην περιοχή μας (#Δήμος_Αριστοτέλη) υπάρχει μια αντιπαράθεση που κρατάει χρόνια μεταξύ της Τοπικής Κοινωνίας που δεν θέλει να μετατραπεί σε ένα απέραντο El Dorado και των El Dorado.
Σε αυτή την αντιπαράθεση η Κεντρική Εξουσία επιβάλει και δεν ακούει.
και εκεί αρχίζουν τα παρατράγουδα.
Στα καθ ημάς όμως το να συρόμαστε σε Κουτσομπιλίστικες και Κατινίστικες λογικές δεν βγάζει σοβαρότητα.
Λογικές για μικροπολιτικά οφέλη σε λογική κάνω ντόρο.
Το πρόβλημα δεν είναι αν δουλεύει ή συνεργάζεται ο κώτσος ή ο μήτσος ή η αικατερίνη ή ο γιώργης ή η δήμητρα κλπ
Το πρόβλημα είναι το ίδιο το El Dorado.
Οι άλλοι οι λεγόμενοι συνεργαζόμενοι κάτοικοι ... αυτή την λογική επαγγελματικής διεξόδου έχουν στην περιοχή ως ΑΠΟΡΡΟΙΑ πολιτικών μονοκαλλιέργειας, στην προσπάθεια τους να βρούνε αποκούμπι εργασίας,.
Της όποιας εργασίας ... «Πενία τέχνας κατεργάζεται».
Για μένα αφού η επιλογή τους είναι το El Dorado καλά κάνουν. Εξάλλου είμαι από τις λίγες φωνές που λέω ότι εδώ που φτάσαμε το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό, νοοτροπίας και πολιτικής εκμετάλλευσης αγώνα και αγωνίας των κατοίκων για βιοπορισμό.
Η επιλογή ανθρώπων με την ιδιότητα του εργαζομένου ή του συνεργάτη ή του εταίρου από τα χωριά του σκληρού πυρήνα της ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (όσο κρατήσει αυτή) που θα υποστούν ΜΑΛΙΣΤΑ τα μάλα ως συνέπειές, είναι θετικό στοιχείο.
Σίγουρα στα χωριά μας σήμερα δεν υπάρχουν εταιρικά σχήματα με HAPP, ISO ΧΑΜΣΤΕΡ, ICE, CREAM, CHOCOLATE, ADS, MSDS, AMAN AMAN,KLARK, MPAM MPOUM, BALOON, BABALOON και όποια άλλη πιστοποίηση χρειάζεται ή θα χρειαστεί στο μέλλον σε εργαζομένους και συνεργάτες.
Αυτό όμως δεν είναι η λεγόμενη μεταφορά τεχνογνωσίας και προσπάθεια για ανάπτυξη μιας κοινωνίας;
Από κάπου δεν πρέπει να αρχίσουν, αν πραγματικά ο στόχος είναι ο κύκλος εργασιών να αφήνει το μεγαλύτερο αποτύπωμα σε Τοπικό επίπεδο, όπου αυτό είναι εφικτό;
Η κατασκευαστική από Κοζάνη και οι πικροδάφνες που στάλθηκαν παλαιότερα στην Νεράϊδα είναι ευλογία και καλή πρακτική, γιατί είναι ξένοι και μακριά και δεν τους ξέρουμε να τους νιαουρίσουμε στον μικρόκοσμο μας;
Όλοι οι ξένοι να τσιμπολογούν και οι ντόπιοι στην μυλόπετρα του Διαίρει και Βασίλευε;
Για αυτό ας πορευτούμε με σοβαρότητα μπας και γλιτώσουμε το μοιραίο για την περιοχή μας.
Δεν περισσεύει κανείς ...
ο λόγος μας πρέπει να είναι κρυστάλλινος και όχι παρατηρητικός/βελτιωτικός ...
αν γίνουμε El Dorado και φυσικά θα κάνουν ότι θέλουν απλά κρατώντας τα προσχήματα και ενισχύοντας την λογική τους σε ένα παθογενές σύστημα.
Αυτό εξάλλου δεν κάνουν τόσα χρόνια οι Καναδοί,/ μεγαλοεργολάβος ακόμη και την εποχή που το Κίνημα και η Αριστερά της Οικολογίας ήταν στα desk's;
με τούτα και με τα άλλα ... κρύωσε και το esspresάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου