"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Τι θα γίνει με την σκόνη από τις ΣΚΟΥΡΙΕΣ ;


Σήμερα όλοι ... βρήκαμε τα αυτοκίνητα μας ... "ολίγον λερωμένα" !!!

και όταν λέμε όλοι .... εννοούμε όλοι .....
οι Δημότες του Δήμου Αριστοτέλη, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης,           ολόκληρη η γεωγραφική ενότητα της Βόρειας Ελλάδας αλλά και στο σύνολο της η Ελλάδα !!!!

Αλλά κύριοι/ες ....

Μην ανησυχείτε
ΔΕΝ είναι η "τοξική" σκόνη
από την ανοικτή εξόρυξη (open pit)
στις Σκουριές Χαλκιδικής .....

είναι σκόνη που μεταφέρθηκε από την .... ΣΑΧΑΡΑ της ΑΦΡΙΚΗΣ !!!!

 
 

και για όσους ακόμη ΔΕΝ ΚΑΤΆΛΑΒΑΝ ας δούνε πάλι το video :OYAOY !!!

Επίσης οι κάτοικοι της περιοχής των ΣΚΟΥΡΙΩΝ θα είναι διπλά ευτυχισμένοι διότι θα μπορούν να  πλένουν τα αυτοκίνητα τους με  "χρήση εισπιεζόμενου νερού "  !!!!

ΝΑΙ βρε το αγίασμα που θα πίνουμε .... 

όπως ορθά επισημαίνει και το Συμβούλιο της Επικρατείας 1492/2013 σελ. 65 :
"....
" Όσον δε αφορά στις υφιστάμενες γεωτρήσεις
ύδρευσης των περιοχών Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγιάς, οι οποίες αναμένεται να επηρεαστούν από τον κώνο και να υποστούν πτώση 20-40 μ., η μελέτη προτείνει επανορθωτικά μέτρα είτε μέσω εκβαθύνσεως είτε με χρήση εισπιεζόμενου νερού. .... " 

Σε αυτούς τους κατοίκους για να μην τους χαλάσω την ζαχαρένια
θα τους πω .... 
ότι η ευλογία των ΣΚΟΥΡΙΩΝ 
αν ήταν Πίτα 
θα λεγόταν ...  ΠΑΣΠΑΛΟΠΤΑ !!!! 

Κύριοι ας σοβαρευτούμε λίγο πριν να είναι αργά .....


4 σχόλια:

 1. Πρέπει να καταλάβουμε τον απλό συλλογισμό που λέει ότι αφού έρχεται η σκόνη από την Σαχάρα δηλαδή από απόσταση 1200 χιλιομέτρων, φανταστείτε τι θα γίνεται με τα χωριά μας που είναι σε χλμ: Μ.Παναγία 3, Παλιοχώρι 4,5, Αρναία 8 κλπ
  Υπ όψιν ότι ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ η ποσότητα της σκόνης θα είναι 3116 ΤΟΝΟΙ ΤΗΝ ΩΡΑ(!)ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ που θα προκύπτει από τις ανατινάξεις με δυναμίτη. Η σκόνη αυτή θα αποτελειται από ΘΕΙΟΥΧΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ θα είναι ΤΟΞΙΚΗ, και θα κάθεται παντού και θα καταστρέφει τα πάντα. Γι αυτό λέμε ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν μεταλλεία και κτηνοτροφία, γεωργία, μελισσοκομία, αλιεία και φυσικά ο τουρισμός. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑς ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επίσης για να συμπληρώσω

  Κύριοι σας παρουσιάζω ένα ... δημοσίευμα από το μέλλον της Χαλκιδικής !!!

  το internet έχει και άλλα πολλά ...


  Διαβάστε με προσοχή :
  --------------------------------------------------------------------
  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΡΥΠΩΝ

  Σκόνη από Σαχάρα και καύση ξύλων πνίγουν την (.....)

  «Πνίγηκε» στα αιωρούμενα σωματίδια χθες η (.....) εξαιτίας, κυρίως, των ισχυρών νοτιάδων που μετέφεραν σκόνη από την Αφρική (έρημο Σαχάρα), όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι φορείς.

  Καθώς το φαινόμενο αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, ίσως και αύριο, τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας προειδοποιούν τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού να προσέξουν, ενώ το ΥΠΕΚΑ ζητά από τους πολίτες να περιορίσουν την καύση βιομάζας ιδίως κατά τις βραδινές ώρες.

  Το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η ΕΜΥ θεωρούν πως πρόκειται για συνηθισμένη κατάσταση με δεδομένους τους πολύ ισχυρούς νότιους ανέμους που επικράτησαν το Σαββατοκύριακο.

  Τα σωματίδια φυσικής προέλευσης συσσωρεύθηκαν όμως με τα ανθρωπογενή και δημιουργήθηκε ένα επικίνδυνο κοκτέιλ ρύπων.

  Οι συγκεντρώσεις της σκόνης που μετρήθηκαν σε όλους τους σταθμούς του δικτύου ατμοσφαιρικής ρύπανσης ήσαν πολύ υψηλές με αποτέλεσμα να εκδοθεί έκτακτη ανακοίνωση από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

  Συστάσεις

  Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας συστήνεται στα άτομα με αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο εξωτερικό περιβάλλον και να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους «ελεύθερους από πηγές σωματιδίων».

  Επίσης συνιστάται στα άτομα αυτά, όπως και στα παιδιά, να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

  Από τον Νοέμβριο φέτος, άρχισαν να παρατηρούνται υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, με αποκορύφωμα δύο τριήμερα μέσα στον Δεκέμβριο, όταν οι τιμές των ρύπων ήσαν περισσότερο από τριπλάσιες του ανώτατα επιτρεπτού.

  Το ΥΠΕΚΑ αποδίδει το φαινόμενο στην εντατική καύση ξύλου και κυρίως βιομάζας που αντικατέστησαν το πετρέλαιο εξαιτίας της υψηλής του τιμής.
  Σημειώνεται πως η οριακή τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων είναι τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, που όμως δεν πρέπει να ξεπερνιέται περισσότερες από 35 φορές τον χρόνο.

  Πηγή : εφημ. ΕΘΝΟΣ «E» 5/2
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23106&subid=2&pubid=63777824

  ---------------------------------------------------------------------
  Στην περίπτωση μας όπως πολύ καλά το γνωρίζετε η ... σκόνη θα είναι τοπικός παραγόμενη και φρεσκότατη !!!!

  η σκόνη της Σαχάρας θα λειτουργεί επικουρικά και σωρευτικά ... έχω κάτι αντίστοιχο σε αυτό το link :
  ---
  "«Πνίγεται» από την σκόνη της Αφρικής η Κοζάνη
  ...
  Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ατμοσφαιρικής ποιότητας του Κέντρου, Βασίλη Ευαγγελόπουλο, το περιστατικό αποδίδεται στη σημαντική μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική, πέραν των τοπικών πηγών ρύπανσης στο ενεργειακό λεκανοπέδιο. ... "

  http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/309313/pnigetai-apo-tin-skoni-tis-afrikis-i-kozani
  ----
  και όπως καταλάβατε ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΜΑΣ ,
  μπήκα στον κόπο ... να σας ξανά σχολιάσω διότι βρήκα άκρως διασκεδαστικά τα επιχειρήματα σας ....

  Κύριοι, σας παρακαλώ ας σοβαρευτούμε .

  Η Χαλκιδική λέει ΟΧΙ στην Καταστροφή της .

  η ανοικτή εξόρυξη (open pit) στην περιοχή
  Σκουριές των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ .-

  http://www.youtube.com/watch?v=S16q_x8TUo0

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δόθηκε σε χρήση η νέα γεώτρηση Παλαιοχωρίου

  Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2013 19:37

  Ολοκληρώθηκε η ηλεκτροδότηση και η εγκατάσταση συγκροτήματος φίλτρανσης του νερού, της νέας γεωτρήσεως «Αμπελούδια» της τοπικής κοινότητας του Παλαιοχωρίου .

  Η τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε, μέσω ενοικίασης της εγκατάστασης από εξειδικευμένη τεχνική εταιρία.

  Το συγκεκριμένο έργο των φίλτρων αποσιδήρωσης και απομαγγανίωσης του νερού του Παλαιοχωρίου χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Αριστοτέλη.

  Το φυσικό αντικείμενο του έργου, αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας νερού η οποία περιλαμβάνει τις παρακάτω υπομονάδες:

  Υπομονάδα οξείδωσης σιδήρου,
  Υπομονάδα αποσιδήρωσης,
  Υπομονάδα αποθήκευσης καθαρού νερού και αντίστροφη πλύσης.

  Με τον εξοπλισμό που εγκαταστάθηκε, επιτυγχάνεται η ποιοτική αναβάθμιση του πόσιμου νερού με την αποσιδήρωση και απομαγγανοποίηση του και εξασφαλίζεται ποσοτική επάρκεια πόσιμου νερού για την τοπική κοινότητα Παλαιοχωρίου.

  Επιπλέον επιτυγχάνεται και σημαντική μείωση της συγκέντρωσης του μαγγανίου.

  Τα κυριότερα τμήματα του εξοπλισμού είναι :
  Δεξαμενή με σύστημα αερισμού και καθίζησης του νερού
  Φυσητήρας με τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τον αερισμό
  Φυγόκεντρο αντλητικό συγκρότημα για την αντίστροφη πλύση
  Φυσητήρας για την αντίστροφη πλύσης
  Ηλεκτρικός πίνακας για την τροφοδοσία όλου του εξοπλισμού
  Σωληνώσεις με τα απαραίτητα παρελκόμενα

  Το έργο περιλαμβάνει σκελετό σιδηροκατασκευής και κάλυψη επιφανειών με επενδύσεις των τοιχωμάτων και όλου του κτιρίου από θερμομονωτικά πάνελ και τοποθέτηση μεταλλικής πόρτας εισόδου. Ο όγκος των εγκεκριμένου χώρου ανέρχεται περίπου στα 1000 cm3.

  Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε μεταξύ άλλων:
  «Με την ολοκλήρωση του έργου «Ηλεκτροδότηση και εγκατάσταση συγκροτήματος φίλτρανσης νερού, της νέας γεωτρήσεως «Αμπελούδια» της τοπικής κοινότητας του Παλαιοχωρίου, ένα έργο που περιλαμβάνει μονάδα φίλτρανσης του νερού, θα αξιοποιηθεί πλήρως η νέα γεώτρηση στη θέση «Αμπελούδια».

  Με την αξιοποίηση της νέας γεώτρησης αποσκοπούμε αφενός στην αύξηση της ποσοτικής επάρκειας του πόσιμου νερού στην περιοχή του Παλαιοχωρίου και αφετέρου στην ποιοτική αναβάθμισή του, με την αποσιδήρωση και απομαγγανίωση του."

  http://halkidikinews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6768%3Adothike-se-hrisi-i-nea-geotrisi-paleohorioy-&catid=1&Itemid=5

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πολύ μου αρέσει η φράση "με την αποσιδήρωση και απομαγγανίωση του" έτσι είπε και το νερό του Στανου ..κοντολογίς για γέλια και για κλάματα είναι το "παιδί" χιχχι

  ΑπάντησηΔιαγραφή