"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Στον έρωτα, μετρά μόνο το «εδώ» και το «τώρα»

 

Στον έρωτα, μετρά μόνο το «εδώ» και το «τώρα»

March 7, 2021  One Min Read
 1.9K

Γράφει ο Αλέξανδρος Χωριανούδης.

Θα ακούσεις πολλές θεωρίες για τον έρωτα. Θα σου πουν για το “σωστό” και το “λάθος”, για όλα εκείνα που θα μπορούσες να κάνεις για να κρατήσει “για πάντα”. Θα βρεις και λίστες με διάφορα, “πώς να..”.

Πώς να τον κατακτήσεις, πώς να τον κρατήσεις, πώς να τον κάνεις δικό σου, πώς να..

Η αλήθεια είναι πως ο έρωτας δεν έχει ούτε οδηγίες χρήσης, ούτε εγχειρίδια, ούτε σωστά και λάθη.

Έχει μόνο μια συνθήκη! Το αμοιβαίο, στο εδώ και στο τώρα. Δεν μετράει το χθες, δεν υπολογίζει το αύριο. Δεν έχει “αν” και “όταν θα”. Δεν έχει χρονικούς περιορισμούς, καλούπια, όρους και ορισμούς.

Έχει μόνο μια στιγμή για να τον ζήσεις. Στο εδώ και στο τώρα.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Γεμίσαμε «ελεύθερες σχέσεις», μην τυχόν και αγαπήσουμε πραγματικά!

 


Γράφει η Γεώρα

Σχέσεις που δεν είναι σχέσεις. Σχέσεις που μπροστά θα τους κοτσάρουμε το επίθετο «ελεύθερη» και θα συνεχίσουμε την ζωούλα μας ανέμελα. Δεν θα επενδύσουμε σε συναίσθημα και ούτε σε χρόνο ουσιαστικό.

Συναντήσεις μόνο για την σαρκική ηδονή, που δεν λέω είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και λογικό να το θέλεις, μα τόσο κενό και ανούσιο γιατί είναι μόνο αυτό.

Συναντήσεις για την πραγματοποίηση επιθυμιών, σήμερα εσύ, αύριο θα είναι κάποιος άλλος ή άλλη. Δεν σε γνωρίζω σε ουσία, δεν μπήκα καν στον κόπο να μάθω πως πίνεις τον καφέ σου ή αν πίνεις. Δεν ξέρω τι μουσική ακούς, αν σου αρέσει το άρωμά μου. Δεν με νοιάζει αν φοβάσαι τα βράδια ή αν ήθελες να σε πάρω αγκαλιά.