"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Το Τίποτα;


Σε αυτή την χρονική στιγμή θα σταθώ ως Δημότης δίπλα στην Δημοτική αρχή του Δήμου Αριστοτέλης διότι θεωρώ καλοπροαίρετα ότι και αυτή είναι αιφνιδιασμένη και στα άφαντα, όπως όλοι μας, από αυτή την κακή ... κάκιστη συμφωνία για τα συμφέροντα και την ανάπτυξη της περιοχής.

Τίποτα δεν προκρίνει με ασφάλεια την Τοπική απασχόληση...
Τίποτα δεν διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος ...
Τίποτα δεν εγγυάται την προστασία του περιβάλλοντος ...
Τίποτα δεν δημιουργεί Τοπική Ανάπτυξη ...
Τίποτα δεν θεωρείται πλέον ασφαλές σε αυτόν τον Τόπο ...
Το απόλυτο Τίποτα για τον Τόπο και την Τοπική Κοινωνία γραμμένο σε δύο γλώσσες και σε πολλές σελίδες!
Τίποτα ...
κλπ κλπ κλπ
Όλα αυτά όμως που βλέπω ως πράξεις αντίδρασης και αντιδράσεις έχουν ένα μεγάλο λάθος ... δεν δίνουν την ευκαιρία στον Δήμαρχο Βαλιάνο και τους ανθρώπους της παράταξης του να κάνουν κράτει ... και να αντιδράσουν.
Τους τοποθετεί a priori απέναντι χωρίς να τους δίνει το δικαίωμα του "δεν ξέρω" "δεν με ρώτησαν" "τώρα έμαθα και εγώ" που είναι ένα πραγματικό γεγονός.
Έχω θεωρώ ότι το πολιτικό αδιέξοδο οδηγεί έξυπνα στο ... Λάθος δρόμο.
Ένα λάθος δρόμο που σίγουρα βολεύει και εξυπηρετεί όσους έχουν συμφέροντα στην Eldorado και την μετοχή της.
Ένα πολιτικό τοπικό αδιέξοδο συνεννόησης που προκρίνεται θαρρώ και από το μεγάλο διακύβευμα των μετόχων:
"Τέλος, βραχυπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος στόχος είναι η άρση οποιασδήποτε νομικής αμφιβολίας σχετικά με τη διάρκεια των υφιστάμενων μεταλλευτικών παραχωρήσεων." που νομίζω λήγουν το 2026 !!!
Και αυτοί, μέτοχοι, δεν είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων του Δήμου Αριστοτέλη, αλλά ίσως είναι οι πολιτικοί ταγοί τους και κάποια μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Επιμένω ότι ύστατη πράξη Αξιοπρέπειας και Αυτοσεβασμού ΣΗΜΕΡΑ είναι το ΟΧΙ στην επαίσχυντη και δουλοπρεπή Συμφωνία από όλους μας ως Τοπική Κοινωνία.
Εδώ ο Δήμαρχος Βαλιάνος από "αποδιοπομπαίος τράγος" για τους υπογράφοντες την Συμφωνία μπορεί να έχει πεδίο δόξης λαμπρό που θα συνάδει και με το πραγματικό θέλω της περιοχής.
Ένα θέλω της περιοχής που σίγουρα δεν είναι η σημερινή υπανάπτυξη, μιζέρια, συρίκνωση, Λουβητούρα των 10 και πλέον χρόνων της Eldorado στην περιοχή συν άλλων 10 με γενικά Καναδούς.
Ας μας ενώσει η αγάπη για τον Τόπο και Όχι το πρόσκαιρο συμφέρον των 30 αργυρίων του Ιούδα (ψίχουλα Αντισταθμιστικών τάχα ωφελημάτων) σε μια συμφωνία που ως Νομικός καταλαβαίνει ότι δεν αρμόζει στην περιοχή που είναι η πατρίδα του Αριστοτέλη ...
Τετάρτη κοντή γιορτή ...
Ας κάνουμε όλοι κράτει και ας περιμένουμε τον ... "Άσωτο Υιό" μας (ας μου επιτρέψει τον όρο με αναγωγή στην Χριστιανική παραβολή) σε μια κοινή πορεία πέρα από διχασμούς και Eldorado!
Κε Δήμαρχε μην ξεχνάς τι έλεγες το 2011 ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος απέναντι στην υποψηφιότητα του Πάχτα.
Κε Δήμαρχε μην ξεχνάς τι ευχόσουν το 2019, τι ευχόσουν ακόμη και λίγες ημέρες πριν την δημοσιοποίηση της Συμφωνίας Ελληνικής Κυβέρνησης και Eldorado, που όπως όλοι πλέον διαβάζουμε δεν ικανοποιείται αυτή η ευχολογία ούτε σε ένα σημείο!!!!
ΥΓ θα είχε ενδιαφέρον η δια περιφοράς συνεδρίαση για αυτό τον σκοπό του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη
την Τετάρτη 10/3/2021 και ώρα 19:00μμ
να ήταν σε απευθείας μετάδοση στα social media κλπ
Η φωτογραφία από το fb "Φίλοι της δημοτικής παράταξης Ισχυρός Αριστοτέλης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου