"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τον κυρ Στέφανο στις Σκουριές

5 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ήθελα να σας ξανά θυμίσω την ταλαιπωρία που υφίσταται μια ολόκληρη περιοχή της Χώρας μας από τα εμμονικά σύνδρομα της εγχώριας Ματαιοδοξίας.
Όλα ξεκίνησαν όταν Κούτρας, Μπόμπολας ως ΑΚΤΩΡ , Πάχτας και βαθύ ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση της Ελλάδας ανακάλυψαν ότι με τα παραδοσιακά ορυχεία της Χαλκιδικής θα μπορούσαν να τρυγήσουν λεφτά από το Κατάρ, τα fund και να πλιατσικολογήσουν την Χαλκιδική με "κάθε κόστος" ....  

Σήμερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει να διαχειριστεί ένα κομβικό σημείο που ίσως οδηγήσει σε απόλυτη καταστροφή την μισή Χαλκιδική που είναι η πατρίδα του Αριστοτέλη, ο Τόπος που έζησε ο Ζορμπάς και το κατώφλι του Αγίου Όρους.

Διαβάζω με προσοχή 👀
Επί της διαπραγμάτευσης με την "Ελληνικός Χρυσός" - Eldorado Gold για τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη πολύπαθη ΒΑ Χαλκιδική (Σκουριές κλπ), ο κ. Χατζηδάκης (ΥΠΕΝ) σημείωσε:
«Συνεχίζεται, γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπογράψουμε κάθε σύμβαση. 
Είμαστε υπέρ της επένδυσης, γιατί κάθε τέτοια επένδυση δημιουργεί θέσεις εργασίας και συντελεί στην ανάπτυξη, αλλά εξηγήσαμε στην άλλη πλευρά ότι θέλουμε μια συμφωνία που να διασφαλίζει: 
✓ πρόσθετες θέσεις εργασίας, 
✓ καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, 
✓ αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή και ✓ περισσότερα έσοδα του Δημοσίου.»

😲
- Και λέω στον κυρ Στέφανο στο καφενείο: 
κυρ Στέφανεεεε και η εξόρυξη λιγνίτη δημιουργεί θέσεις εργασίας και συντελεί στην Ανάπτυξη αλλά τα λιγνιτωρυχεία στην Ελλάδα κλείνουν για περιβαλλοντικούς λόγους. 
- Ναι μου λέει ο γέροντας κυρ Στέφανος εδώ υπάρχει μια αντίφαση!
- τόσα χρόνια του λέω ένα έργο πνοής στο Τόπο δεν φτιάξανε, ούτε καν Μεταλλευτικό Μουσείο, ούτε καν Μισθούς ΔΕΗ ... τίποτα μόνο πλιάτσικο ... και φρου φρου και αρώματα σε 5-6 ημέτερους και μάλιστα εκτός περιοχής.
- το βλέπουμε μου λέει ο Κυρ Στέφανος που τα χρόνια αυτά τα χωριά ερημώνουν ... τα σχολεία δεν έχουν παιδιά ... το νερό δεν πίνεται ... 
- Κυρ Στέφανεεεε του λέω κάτσε να σε δείξω ένα ωραίο video από το state of the art! 
- Που με ρωτάει ο κυρ Στέφανος, στις Σκουριές; 
- Όχι του λέω, αυτό το open pit με τα καλούδια του Θα το φτιάξουν ... έχουμε όμως εικόνα από διάφορα τέτοια σε κάθε Τριτοκοσμική χώρα αααα και εδώ κοντά μας στην Ρουμανία στην Rosia Montana.
- αααααα!!! μου λέει ο γέροντας κυρ Στέφανος
- Κυρ Στέφανεεεε δες το video για να ξέρεις τι θέλουν στην Χαλκιδική μας και κάνε το Σταυρό σου 👇

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου