"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

πώς ο "οικολόγος" κ. Πάχτας υφάρπαξε την ψήφο των κατοίκων της Χαλκιδικής #skouries.


για τους δύσπιστους ... την τελευταία εβδομάδα πρίν τις εκλογές θα δώσω και την στατιστική ανάλυση της παρακάτω απόφασεις με βάση λέξεις κλειδιά ... όπως περιβάλλον, μεταλλεία, χρήση γής κλπ κομβικές έννοιες .!!

Για την ώρα ας ξεκινήσουμε την μελέτη με :

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Γκουαρντιόλα: Ο Αϊνστάιν του ποδοσφαίρου

Εχει τη φόρμουλα της επιτυχίας που κάνει την Μπάγερν παντοδύναμη

365:51+1,79+(66%Χ87%)+65 = ανίκητη Μπάγερν. 

Πρόκειται για τη φόρμουλα της επιτυχίας του Πεπ Γκουαρντιόλα, του «Αϊνστάιν του ποδοσφαίρου» όπως τουλάχιστον τον αποκαλεί η «Μπιλντ», που συνοδεύει το σχετικό άρθρο με ανάλογο φωτομοντάζ του «Πεπ Αϊνστάιν».

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η Κυνική φιλοσοφία: Μη μου κρύβεις τον ήλιο!



«Κάποτε που ο Διογένης λιαζόταν στο Κράνειο, στάθηκε μπροστά του ο Αλέξανδρος ο Μακεδών και του είπε: “Ζήτησέ μου ό,τι θέλεις”. Κι εκείνος του λέει: “Τραβήξου, ώστε να μη μου κρύβεις τον ήλιο». Διογένης Λαέρτιος, Φιλοσόφων βίων και δογμάτων συναγωγή VI 38.
Η Κυνική φιλοσοφία πάντα με συνάρπαζε και την μελετούσα με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Θα έλεγα ότι ήταν κάτι παραπάνω από ευφυολογήματα ειπωμένα από κάποιους γραφικούς και στριφνούς γεροντάκους. Αποτελούσε ολόκληρο σύστημα ζωής, ουσιαστικά μια διαφορετική φιλοσοφία της ζωής την οποία όφειλαν να ακολουθούν αυτοί που  ήθελαν να αποκαλούνται αληθινοί άνθρωποι.
Μια φιλοσοφία που δεν περιβαλλόταν από την αίγλη και τον ελιτισμό άλλων φιλοσοφικών συστημάτων, αλλά αποτελούσε ένα σύστημα ιδεών που διδασκόταν μέσα από το πρακτικό της πνεύμα. Γι’ αυτό το λόγο, αυτό το φιλοσοφικό κίνημα παρήγαγε περιορισμένη γραμματεία που και αυτή είχε ήδη χαθεί από τους ελληνιστικούς χρόνους. Οι λιγοστές σωζόμενες μαρτυρίες είναι κυρίως από μεταγενέστερους συγγραφείς, εμπλουτισμένες με πολλές Στωικές απόψεις.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Mount Athos – A World Heritage Site (slide show)

The first Greek settlers in this area came from Chalcis (Χαλκίς) and Eretria (Ερέτρια), cities in Euboea (Εύβοια), around the 8th century BC who founded cities such as Mende (Μένδη), Toroni (Τορώνη) and Scione (Σκιώνη); a second wave came from Andros (Ανδρος) in the 6th century BC. The ancient city of Stageira(Στάγειρα) was the birthplace of the great philosopher Aristotle.
halkidiki map

Τι γράφουν τα Τουρκικά σχολικά βιβλία για την Ελληνική Επανάσταση του 1821... (Προσθήκη)

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση του τουρκικού σχολικού εγχειριδίου (Emin Oktay, Tarih, Lise: III, έκδ. 1988, σσ. 237-240) και καταδεικνύει τον τρόπο που διδάσκονται οι γείτονες την κοινή μας Ιστορία.
 Τα σχόλια  και οι υποσημειώσεις είναι των συγγραφέων Κατσουλάκου Θ.,Τσαντίνη Κ. από το βιβλίο τους “Προβλήματα Ιστοριογραφίας στα Σχολικά Εγχειρίδια των Βαλκανικών Κρατών. Επανάσταση του. ΄21, Βαλκανικοί Πόλεμοι. εκδ.  Εκκρεμές” (ηλεκτρονική μορφή κειμένου από 24grammata.com
Η Ελληνική Επανάσταση και η ίδρυση του ελληνικού κράτους (1820-1829), κατά το Τουρκικό εγχειρίδιο.

«Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους από τα μεταλλεία».

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ο Μαρξ και ο Ροκφέλλερ ενάντια στον Κολοκοτρώνη


Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Ποιανού νομίσματος; 
Αυτού που θέλει την Ιστορία αποτέλεσμα των κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων, τον άνθρωπο δούλο στους νόμους της αγοράς και τα έθνη, τυχαίες συνευρέσεις ατόμων στον τόπο και στον χρόνο. 
Πιο αναλυτικά: από τη μία οι διάφοροι καναλάρχες τύπου Αλαφούζου που επιστρατεύουν τους Τατσόπουλους, τους Βερέμηδες, την Ρεπούση και διάφορους άλλους σοβαροφανείς επιστήμονες της αριστεράς. Από την άλλη, τα ορφανά του Στάλιν, οι κνίτες και οι παμίτες που μοιράζουν φυλλάδια και βγάζουν ανακοινώσεις. 

Κατεβάστε δωρεάν 25 βιβλία για την Επανάσταση του 1821 (PDF).



Κλικάρετε απλώς στους συνδέσμους:

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία, κάνει τον γύρο του κόσμου


 

Μία καθηλωτική φωτογραφία είναι αυτή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου με χιλιάδες χρήστες να την κοινοποιούν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζει μία γυμνή ματωμένη γυναίκα να κρατά την ελληνική σημαία.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ελλάδα των χρεών για 190 χρόνια ! Δυστηχώς επτωχευσαμεν" Τρικούπης - "Selective Default" Παπανδρέου -> κλπ


Οταν ο Σουρής σάρκαζε την πτώχευση & ο Βενιζέλος εκφωνούσε τον επικήδειό του!
Οδύνη, αλλά και σαρκασμός. Κωμικοτραγικές ιδέες για την «αντιμετώπιση» των οικονομικών κρίσεων. Η Ελλάδα όδευε προς τις εκάστοτε πτωχεύσεις της με κάμποσο χιούμορ - και με χιούμορ πάσχιζε να επουλώσει ορισμένες από τις κατοπινές πληγές...

Φορολογών τη ζάχαρη, φορολογών τα σύκα
Όλη του περισσεύματος μας έκοψες τη γλύκα

Έτσι σατιρίζει το περιοδικό «Άστυ» τους απανωτούς φόρους, με τους οποίους η κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη πασχίζει να αυξήσει τα έσοδα του κράτους. Βρισκόμαστε στα 1885, έτος έκδοσης του εν λόγω σατιρικού περιοδικού, διευθυντής του οποίου είναι ο δημοσιογράφος - γελοιογράφος Θέμος Άννινος.

Την αμείωτη «σπιρτάδα» του περιοδικού εγγυώνται συνεργάτες όπως ο Γιώργος Σουρής, ο Κωστής Παλαμάς, ο Γιώργος Δροσίνης, ο Μιχάλης Μητσάκης και άλλες ταλαντούχες πένες.

Ο χειμώνας του 1887 είναι βαρύς, τα μέσα θέρμανσης λίγα, τα λεφτά που απαιτούνται για την απόκτησή τους ακόμη λιγότερα. Το «Άστυ» συμβουλεύει, με χιούμορ αρκούντως φλεγματικό:
«Μη δίνετε το χέρι σας σε ανθρώπους δακρινομένους δια την ψυχραιμίαν των. Μην περνάτε ούτε εξ αποστάσεως από τον Άρειον Πάγον».

Σκεπτόμενος την σωτηρία της ΕΛΛΑΔΑΣ ...

Χωρίς να έχω τελειώσει Χάρβαρντ* και
να μου δίνει κάποιος Οργανισμός 350.000 / χρόνο
για να βάζω μέτρα σε κατοίκους πολύπαθων χωρών
προτείνω για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της Ελλάδας και τη δημιουργία πλεονάσματος το εξής ....
πινακίδες κυκλοφορίας στα ΠΟΔΗΛΑΤΑ με τα αντίστοιχα βάση κυβισμού** τέλη !!!

 
Είναι και της μοδός μιας άλλης ρετρό*** εποχής (επικοινωνιακό μήνυμα για MEGAμου κλπ). Νομικοί λένε ότι υπάρχει ένας νόμος προ του 1920, ο οποίος λέει ότι και το ποδήλατο πρέπει να έχει πινακίδες, και ο οδηγός δίπλωμα οδήγησης !!! ΠΑΜΕ ΛΕΜΕ ΔΥΝΑΤΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Χαβιαροχανίτες και Χρυσοκάνθαροι


xaviaroxanites

Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς.
 
Η μεγάλη κοινωνική σύγκρουση στην Αθήνα του 19oυ αιώνα
 
Σχεδόν στην αφάνεια παραμένει η μεγάλη κοινωνική αντιπαράθεση που ξέσπασε στην Αθήνα, την τελευταία εικοσιπενταετία του 19ου αιώνα. «Χαβιαροχανίτες» και «Χρυσοκάνθαρους» αποκαλούσαν ο λαός και τα λαϊκά έντυπά του τους νεόπλουτους που επρόκειτο να διαμορφώσουν την ανύπαρκτη αστική τάξη και να κομίσουν μεγάλες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές ανακατατάξεις. Συνδέθηκαν με τον Χαρίλαο Τρικούπη και στην εμφάνισή τους αντέδρασε το γηγενές λαϊκό αθηναϊκό στοιχείο, καθώς και όλοι εκείνοι που είχαν συρρεύσει από τις επαρχίες αναζητώντας καλύτερη τύχη και ζωή. Όπως ήταν αυτονόητο, οι τελευταίοι βγήκαν ηττημένοι από αυτή την αντιπαράθεση. Ωστόσο, χρησιμοποίησαν σε υπερθετικό βαθμό τη σάτιρα και το λαϊκό σκώμμα, έδωσαν επί πολλά χρόνια τον όμορφο αγώνα τους για να φύγουν ηττημένοι παραδίδοντας τη θέση τους στη νέα Αθήνα, των πολυτελών μεγάρων και των ευρωπαϊκών συνηθειών.

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ποιος είναι πιο διάσημος από τον Ιησού ; ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ !

Το Media Lab του MIT δημιούργησε το Pantheon, έναν διαδραστικό κατάλογο φήμης, από τον Αβραάμ ως τον Ζινεντίν Ζιντάν.
Υπάρχουν πολλά είδη φήμης. Ο Ιησούς Χριστός ήταν το πρώτο πρόσωπο που κατάφερε να επιτύχει σε παγκόσμιο επίπεδο «να κατακτήσει τον κόσμο χωρίς βία», έγραψε ο Κλάιβ Τζέιμς. Η φήμη, όπως και η πολιτική, είναι σε μεγάλο βαθμό ένα τοπικό θέμα και είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να ποσοτικοποιηθεί.

Ξηροί καρποί δηλητήριο στην αγορά ! Επείγουσα προειδοποίηση του υπ.Υγείας


 
Ξηροί καρποί-δηλητήριο στη αγορά -Επείγουσα προειδοποίηση του Yπουργείου Υγείας Ραγδαία αύξηση των περιστατικών με συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης, λόγω κατανάλωσης πυρήνων ( κουκούτσια)  από πικραμύγδαλα και βερίκοκα κατέγραψε το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Νοσοκομείου «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού» το οποίο με την σειρά του ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας.
 
Σύμφωνα με κατεπείγον έγγραφο του Κέντρου προς την  Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας κατά τους τελευταίους έξι μήνες αυξήθηκε ο αριθμός περιστατικών μεσυμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από κυανιούχα, λόγω κατανάλωσης πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα.

 Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω διατίθενται ως «ξηροί καρποί», από super market και καταστήματα «υγιεινής διατροφής», με υποτιθέμενη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, λόγω της περιεκτικότητας τους σε αμυγδαλίνη, ουσία που περιέχει κυανιούχα σε μικρές ποσότητες.  

Όπως αναφέρει το υπουργείο υγείας η λήψη από του στόματος αυτής της ουσίας συνεπάγεται υδρόληση και παραγωγή υδροκυανίου, το οποίο σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να αποβεί και θανατηφόρο.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

«Που είσαι νιότη που “λεγες ….» Οταν η ελληνική Αριστερά τροφοδοτούσε, άθελά της, με προικισμένα ταλέντα, το Σύστημα



334097602ihiutA_phΓια τους πρώην αριστερούς που είτε άλλαξαν τάξη καταλήγοντας καπιταλιστές και στυλοβάτες του καπιταλιστικού συστήματος, είτε πάλεψαν από αριστερά δημοσιογραφικά μετερίζια και σήμερα κατάντησαν φερέφωνα των αστών, κάνει λόγο στο άρθρο του σήμερα ο Χρήστος Πασαλάρης στην Real news. (Δεν ξεχνάει τον και εαυτό του. Και έχει ιδιαίτερη σημασία η περίπτωση του. Ξεκίνησε από γραμματέας της ΕΠΟΝ στις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας, υπήρξε διευθυντής του «Ριζοσπάστη» φυλακίστηκε, εξορίστηκε, κινδύνευσε να χάσει την ίδια του την ζωή … για να καταλήξει ένας δεξιός δημοσιολόγος).

Ας το προσπεράσουμε αυτό και ας παραθέσουμε ένα απόσπασμα από το κείμενο του που παρουσιάζει ενδιαφέρον αφού αναφέρει ονόματα των οποίων η πολιτική διαδρομή δεν είναι πολύ γνωστή:

Ηθική = Νομιμότητα; Νομιμότητα= Ηθική;

legal-translation
Όταν μου προτάθηκε αυτό το θέμα, διάφορες σκέψεις πέρασαν απ’ το μυαλό μου, πάντως αυτό που ήταν ξεκάθαρο σε μένα ήταν να μην χρησιμοποιήσω πρόλογο, εισαγωγή ή κάτι άλλο τέτοιο. Έτσι είπα να αρχίσω με το πώς αντιλαμβάνομαι τις δύο βασικές έννοιες αυτού του θέματος.

Ηθικό είναι κατά τον Καντ «κάτι που μπορεί να αποτελεί παγκόσμια νομιμότητα» αν δηλαδή μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν νόμο, ο οποίος έχει παγκόσμια εφαρμογή, τότε ο νόμος αυτός αποτελεί ένα στοιχείο ηθικής. Το σύνολο τέτοιων νόμων δημιουργεί την ηθική.

Η νομιμότητα απ την άλλη, είναι η διάθεση μας να ακολουθούμε ένα νομικό σύστημα. Με απλά λόγια να τηρούμε τους νόμους.

Κατά συνέπεια λοιπόν οι δύο έννοιες δεν έχουν ταύτιση, μα ούτε αντιστοιχία. Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου τα ζευγάρια να έχουν ως εξής.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ζαν Ζακ Ρουσσώ… ο ουμανιστής !!!

 

Ο Ρουσσώ σε ηλικία 42 ετών
Ο Ρουσσώ σε ηλικία 42 ετών
Σαν σήμερα το 1712 γεννήθηκε στην Γενεύη της Ελβετίας ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ, ο γιός ενός ρολογά. Όπως είχε πει ο ίδιος: “ένας ρολογάς από την Γενεύη μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε συνάντηση, ένας ρολογάς από το Παρίσι μπορεί να μιλήσει μόνο για ρολόγια”.

Ο Ρουσσώ έζησε ορφανός όλα του τα χρόνια, μέσα από περιπέτειες και με μια πολύ κακή εφηβεία. Κατάφερε να σπουδάσει με την βοήθεια της προστάτιδας του Φρανσουάζ Ντε Γουόρεν. Μια γυναίκα που στο τέλος τον έκανε εραστή της (στα εικοσί του) σε ένα ερωτικό τρίο μαζί με τον επιστάτη της, που του άλλαξε την ψυχοσύνθεσή του. Ταξίδεψε, αλλαξοπίστησε 2 φορές, καταδιώχτηκε για τα πολιτικά του κείμενα, λάτρεψε την μουσική και έγραψε πρωτοποριακά έργα σαν θεωρητικός της.

ΘΑΥΜΑ #skouries.... & ξαφνικά λόγω ΑΚΤΩΡ γέμισε η Βόρεια Ελλάδα με ΧΡΥΣΟ !!!



http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/01/blog-post_2211.html#.UxmDkj1_uSo

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Θέμα: Χρυσός ("Πρέπει να προστατέψουμε το μέλλον μας. Τί θα απομείνει από το περιβάλλον όταν εξαντληθεί το ορυχείο;")



Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η επιθυμία για απόκτηση χρυσού έχει οδηγήσει τους ανθρώπους στα άκρα: Πυροδότησε πολέμους και κατακτήσεις, στήριξε αυτοκρατορίες και την καθιέρωση νομισμάτων, συνεβαλε στην ισοπέδωση δασών και βουνών. Ο χρυσός δεν είναι απαραίτητος για την επιβίωση του ανθρώπου. Στην πραγματικότητα, έχει συγκριτικά, ελάχιστες πρακτικες χρήσεις. Ωστόσο, τα βασικά πλεονεκτήματά του -η ασυνήθιστη πυκνότητα και ελαστικότητά του σε συνδυασμό με την άφθαρτη λάμψη του- τον έχουν καταστήσει ένα από τα πιο ποθητά αγαθά του πλανήτη, το υπέρτατο σύμβολο της ομορφιάς, του πλούτου και της αθανασίας. Σχεδόν όλες οι κοινωνίες στο πέρασμα του χρόνου έχουν αποδώσει στον χρυσό μυθική δύναμη. Η εμμονή της ανθρωπότητας με τον χρυσό θα έπρεπε να έχει αμβλυνθεί στο σύγχρονο κόσμο. Λίγοι πολιτισμοί πιστεύουν ακόμα ότι ο χρυσός χαρίζει αιώνια ζωή, ενώ όλα τα κράτη έχουν καταργήσει το νομισματικό σύστημα του κανόνα του χρυσού. Όμως, το πάθος για χρυσό ενισχύεται, τροφοδοτούμενο από την αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει την εποχή που ζούμε. 

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

η Gr El Dorado με μοντέλο Τουρκίας (Kisladag) στις #skouries #halkidiki

Kisladag Mine

A modern mine in an ancient land

By Eavan Moore
The Kisladag Mine, owned by Eldorado Gold through its Turkish subsidiary Tuprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret, produced 179,195 ounces of gold through the first three quarters of 2011. This set a new record for the largest gold mine in the country. In addition to turning out a healthy supply of gold, Kisladag also has drawn in thousands of visitors who show up to see what a well-run cyanide heap leach operation looks like.
 

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

International Women’s Day: preventing violence against women

This year's International Women's Day is dedicated to preventing violence against women
Preventing violence against women is the theme of this year's International Women's Day held on 8 March. Not only is violence a violation of human rights, but it also amounts to gender-based discrimination that denies women the opportunity to fully participate in economic, social, political and cultural life. Parliament is organising several special events to call attention to this issue.

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Canadian mining company plays the corporate bully game in Costa Rica

Costa Rica’s rainforests are some of the most amazing places on earth. So when a Canadian mining company wanted to put an open pit, cyanide-leach gold mine in the middle of its most pristine forest, Costa Rica didn’t just say no. They said hell, no.
So what did the mining company do? They sued Costa Rica for $100 million lost profits.
It’s the latest strategy in corporate bullying: If a country won’t let you do whatever you want, then sue them for violating “free trade.”
But Costa Rica is the tip of the iceberg. Pharmaceutical giant Eli Lilly sued Canada to increase drug prices. Philip Morris has sued Australia over cigarette warning labels. The list goes on and on — and under proposed trade agreements like the Trans-Pacific Partnership, we’ll see an explosion of these kinds of lawsuits.