"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

η διαφορά Πάχτα με Μίχου τα κόκκινα γράμματα & το κόμμα να βλέπει στα δεξιά !

κέ Ζουμπά & κε Μίχο ελπίζω να μην ξεπέρασα την πένα σας ...
κε Πάχτα είστε έτσι & αλλιώς αξεπέραστος  .... 

Tο ψήφισμα

«Είμαστε αντίθετοι με την επέκταση της παραδοσιακής, υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Είναι αδιανόητο σε εμάς η μεταλλευτική δραστηριότητα να πάει στα Μουδανιά, την Συκιά, το Μαρμαρά, τη Χανιώτη, το Παλιούρι και όπου ο χάρτης λέει Χαλκιδική !!! Η επέκταση της μεταλλείας στις Σκουριές και σε άλλες περιοχές μετατρέπει το σύνολο της περιοχής μας σε μία απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης όπου δεν θα υπάρχει Ανεργία & θα υπάρχει τρομακτική Ανάπτυξη , η οποία λένε ότι θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες στα νερά, στα δάση, στον αέρα, στον άνθρωπο και την οικονομία της περιοχής.

Σεβόμαστε τους εργαζόμενους μεταλλωρύχους & το εργατικό κίνημα και θεωρούμε αναφαίρετο και δημοκρατικό δικαίωμα όλων των πολιτών το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής επαγγέλματος και της αξιοπρεπούς εργασίας.


Επιδιώκοντας μία διαφορετική, αειφόρο ανάπτυξη για τον τόπο μας θα προσπαθήσουμε να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας και να δημιουργηθούν νέες.


Θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση του περιβάλλοντος όπου αυτό έχει επιβαρυνθεί, τόσο από την εταιρεία όσο και από την πολιτεία με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

-    Ζητούμε από την πολιτεία αποχαρακτηρισμό περιοχών από μεταλλευτικές με προτεραιότητα σε εκτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν είτε τουριστικά είτε στον πρωτογενή τομέα. Σε ένα χρόνο ολοκληρώνεται το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο στην Ολυμπιάδα & παραδίδουμε το χώρο στα παιδιά & στα εγγόνια σας. Οι Μαύρες Πέτρες & η εξόρυξη κάτω από την Στρατονίκη ολοκληρώθηκε & παραδίδεται στην νέα δημοτική αρχή με την μορφή επισκέψιμος μουσειακός χώρος.

-    Πιέζουμε με νύχια & με δόντια για την πλέον αυστηρή εφαρμογή περιβαλλοντικών όρων, μελετών και κανόνων. 

-    Διακόπτουμε τις οικονομικές συναλλαγές με τη μεταλλευτική εταιρία, με την μορφή δωρεών,  σε χρήμα, είδη και έργα, καταργώντας την υπ’ αριθμ. 332/2011 και την υπ’ αριθμ. 145/2013, αποφάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής. 

-    Αντ αυτών, αφού πιέσαμε να γίνει νόμος του Κράτους το ανταποδοτικό Τέλος το Διεκδικούμε και επιβάλλουμε δικαιώματα, τέλη, μισθώματα και φόρους.

Επειδή η αδειοδότηση ή η ακύρωση αδειών των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων υπερβαίνει και είναι εκτός των θεσμικών αρμοδιοτήτων του Δήμου, ως Νέα Δημοτική Αρχή, ανοίγουμε το διάλογο προς όλες τις κατευθύνσεις για επίτευξη της καλύτερης δυνατής λύσης για την ανάπτυξη της περιοχής.

Θέλουμε να ενώσουμε όλους τους δημότες, ανεξάρτητα από την τυχόν διαφορετική μας θέση σε σχέση με το θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας.


Ονειρευόμαστε όλοι μαζί από κοινού το αύριο στην περιοχή μας».

η βασική δομή (μαύρα γράμματα) είναι από το ψήφισμα του Δήμου Αριστοτέλη στις 20 / 11 /2014 πάνω στις μεταλλευτικές δραστηριότητες της HELLAS GOLD SA στον Δήμο Αριστοτέλη, μετά από αίτημα 311 κατοίκων. 
Με κόκκινα γράμματα φανταστικό κείμενο βασισμένο στην πολιτική Πάχτα στην ίδια περιοχή.
Με bold (έντονα γράμματα) έκφραση "και η πίτα ολόκληρη & ο σκύλος χορτάτος" ή ... ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ή αλλιώς ΡΕΣΤΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου