"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Χορηγία στην εποχή του χρυσού



Η δήλωση που κατέκλυσε τις προάλλες τα ΜΜΕ και social media περί επικείμενης εξαγοράς του πακέτου μετοχών του Άρη από την "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ", την οποία ωστόσο έσπευσε να διαψεύσει λίγο αργότερα ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Εταιρείας, ήρθε να προστεθεί σε ένα "επιβαρυμένο" ιστορικό ομάδων και συλλόγων, οι οποίοι δε δίστασαν να πάρουν "χρυσές" χορηγίες προκειμένου να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εν μέσω κρίσης.



 Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός έχει έρθει ήδη αντιμέτωπος με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός συνεχίζουν να προσφέρουν στον κόσμο με απώτερο στόχο την κάθαρση του πνεύματος από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Και κάπου εδώ αξίζει να κάνουμε λόγο για μία ακόμα κρίση, την κρίση των αξιών. Τις αξίες που καταπάτησαν αρκετοί αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της Χαλκιδικής εν προκειμένω, λέγοντας το "ναι" στην εταιρεία που ασκεί τη μεταλλευτική της δραστηριότητα στη Βορειοανατολική Χαλκιδική Φυσικά, το πιο τρανταχτό παράδειγμα δεν είναι άλλο από την ομάδα Βόλεϋ του ΠΑΟΚ, την φανέλα της οποίας κοσμεί το όνομα "HELLAS GOLD". 


Η "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε", αποσκοπώντας κατά κύριο λόγο στην εξαγορά ψήφων, αλλά και συνειδήσεων, όπως και στην κάμψη των αντιδράσεων ενάντια στην επένδυση, έσπευσε και σπεύδει να εκμεταλλευτεί το οικονομικό αδιέξοδο των συλλόγων, οι οποίοι έχουν πάψει να ελπίζουν σε μία μελλοντική χρηματοδότηση λόγω της έλλειψης πόρων στα τοπικά ταμεία. Την ώρα λοιπόν που το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική επεκτείνει την επιρροή του και κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, οι οποίοι εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους για το μέλλον του τόπου και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της επένδυσης, ορισμένες αθλητικές και πολιτιστικές ομάδες του Νομού αποφασίζουν να φορέσουν τις παρωπίδες τους και να βάλουν στα ταμεία τους τα "χρυσά" νομίσματα για τις μελλοντικές τους δραστηριότητες. Παράλληλα, υπάρχουν και εκείνοι που αντιστέκονται, εκείνοι που παρά το γεγονός ότι η κρίση τους έχει δείξει το άσχημο πρόσωπό της, συνεχίζουν να προσφέρουν έργο και θέαμα με τα μέσα που διαθέτουν, γυρνώντας την πλάτη στην Εταιρεία που "βλέπει" στο παρόν και αδιαφορεί για το μέλλον. Φυσικά τα εύσημα αξίζουν και οι οργανωμένοι οπαδοί και φίλαθλοι μεγαλύτερων ομάδων και συλλόγων, όπως ο Άρης, ο Ηρακλής και ο ΠΑΟΚ, οι οποίοι διατράνωσαν την αντίδρασή τους ενάντια σε οποιαδήποτε εμπλοκή της ELDORADO.

Στην εποχή που ζούμε, με την όποια κατάσταση των ομάδων και λοιπών συλλόγων, τέτοια "κρούσματα" θα επαναλαμβάνονται συνεχώς. Γι αυτό και το μεγαλύτερο όπλο είναι η αντίδραση του κόσμου, ακόμα και σε μία είδηση που στη συνέχεια έρχεται να χαρακτηριστεί αναληθής, μια  και η διατράνωση της αντίθεσής σου σε αρχικό στάδιο μπορεί να επιφέρει τις συνέπειες που εσύ θες, και όχι αυτές που σου επιβάλλει η εκάστοτε διοίκηση του οιονδήποτε σωματίου.


Prossima fermata: La Fardogianni 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου