"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να μπει κανείς στο... Facebook;


Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να μπει κανείς στο... Facebook;
Κι όμως, οι επιστήμονες αποφάσισαν

Σε μελέτη επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ διαπιστώθηκε πως υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που είναι καλό να μπαίνουμε στο Ίντερνετ.

Για παράδειγμα, αν στέλνετε e-mail νωρίς το πρωί, είναι πιο πιθανότερο να το διαβάσει ο παραλήπτης, πριν έρθει ο καταιγισμός των υπόλοιπων εισερχόμενων.


Αντίστοιχα, η ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, νωρίς το πρωί (γύρω στις 8 με 9) φτιάχνει τη διάθεση!

Τότε οι άνθρωποι έχουν ακόμη κέφια και δημοσιεύουν «καλημέρες» και αισιόδοξα μηνύματα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 στο επιστημονικό περιοδικό «Science».

Στη μελέτη αυτή είχαν αναλυθεί 509 εκατομμύρια tweets που είχαν στείλει σε διάστημα δύο ετών 2,4 εκατομμύρια χρήστες του Twitter – και όπως διαπιστώθηκε, ο ύπνος μάς ανανεώνει και μας κάνει να βλέπουμε πιο αισιόδοξα τη ζωή.

Η πρωινή χαρά παίρνει 1–1,5 ώρα παράταση τα Σαββατοκύριακα, γιατί ξυπνάμε αργότερα!

Αν, πάντως, κάποιος θέλει ό,τι γράψει στο Twitter να αντιγραφεί από άλλους, καλύτερα είναι να το αναρτήσει μετά τις 3 το μεσημέρι και μέχρι τις 6 το απόγευμα, διότι αυτές είναι οι ώρες που πολλοί δεν έχουν την ενέργεια να γράψουν κάτι δικό τους και ποστάρουν ό,τι τους αρέσει απ' όσα γράφουν οι άλλοι.

Αν θέλετε να πάρετε περισσότερα like στο Facebook, γράψτε κάτι προς το βράδυ, γύρω στις 8 μμ, γιατί τότε οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στο σπίτι και μπαίνουν στο Facebook για να χαλαρώσουν, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Όμως στις 10–11 το βράδυ, κατά τον Δρ Σκοτ Άντριου Γκόλντερ, από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ, ο περισσότερος κόσμος κάνει τα πιο συναισθηματικά φορτισμένα ποστ.
Περισσότερα: Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να μπει κανείς στο... Facebook; | E-Radio.gr Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου