"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Αιδώς …αγρείοι…!!!!!


Κι άντε, οι παλαιότεροι, εκείνων των εποχών που έπαιρναν ‘δωράκια’ εκατομμυρίων από τραπεζίτες κι όπως απεδείχθη υπήρχε η γενική άποψη της μετάλλαξης των σοσιαλιστών σε σοσια- ληστές, κατάφεραν να τη γλιτώσουν τέλος πάντων ή προσπαθούν να τους πιάσουν έστω κι ετεροχρονισμένα. 

Οι καινούργιοι όμως; 

Αυτοί οι εθνοπατέρες φωνακλάδες τηλεοπτικοί ήρωες που συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν και να κοροϊδεύουν ασύστολα;

Γιατί, δεν ξεχνάς εύκολα να δηλώσεις ένα εκατομμύριο ή πέντε εκατομμύρια ή ποιος ξέρει πόσα άλλα έχουν μείνει μακριά απ τη δημοσιότητα ή απ’ τους ελέγχους των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών! 

Κι όταν είσαι σύζυγος υποψήφιας πρωθυπουργού ή αριστερίζων βουλευτής ή φωνακλάς εθνοπατέρας που έχει θητεύσει κι ως τηλεοπτικός ήρωας δημοφιλούς εκπομπής, σε μια εποχή μάλιστα που ο λαός στενάζει, τουλάχιστον φροντίζεις να μην προκαλείς!

Πώς έχουν το θράσος να χτυπιούνται στο βήμα της βουλής και να διεκδικούν και να ενίστανται και να διαφωνούν ενώ γνωρίζουν ότι παίζουν τόσο βρώμικο παιχνίδι πίσω απ’ την πλάτη ενός ολόκληρου, σκληρά χειμαζόμενου λαού; 

Από πού περνούν πρώτα, πριν καταθέσουν υποψηφιότητα για το κοινοβούλιο και μαθαίνουν να είναι τόσο ξετσίπωτοι και θρασείς ώστε να μην ενδιαφέρονται για τίποτα, πόσο μάλλον για το όνομά τους!  

Τελικά το μόνο κίνητρο για να γίνει κάποιος πολιτικός σήμερα, είναι η πολύτιμη βουλευτική ασυλία ώστε να κρύψουν ανομήματα μικρότερα ή μεγαλύτερα και περιουσίες που ‘ξεχνούν’ να δηλώσουν;

Η λέξη ‘ντροπή’ προφανώς έχει εξαφανιστεί απ’ το λεξιλόγιό τους αλλά είναι απορίας άξιον πώς πείθουν τους ψηφοφόρους τους που υποτίθεται ότι γνωρίζουν από κοντά και το ποιόν του ανθρώπου! 

Βέβαια, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τα φορολογικά του κάθε υποψηφίου ο κάθε ψηφοφόρος! 

Σωστά! Ωστόσο, τη ζωή, το ύφος του, την άνεσή του σε κάποια πράγματα, που ενδεχομένως δεν δικαιολογούνται απ’ τα όσα γνωρίζει γι’ αυτόν, μπορεί να τα κρίνει! 

Αυτό είναι δημοκρατία άλλωστε!

Και το ερώτημα εύλογο: πώς μπορεί ένας που κρύβει εκατομμύρια, σήμερα, απ’ τους φορολογικούς μηχανισμούς, να εκπροσωπήσει τον μέσο Έλληνα που υποφέρει κι έχει χάσει τα πάντα; 

Πώς είναι δυνατόν να πείθει να τον ψηφίσουν για να παλέψει γι’ αυτούς, ένας ‘λεφτάς’ που σήμερα κολυμπάει στο χρήμα, έστω κι αν δούλεψε πραγματικά ή τον κόσμο, στο παρελθόν και τα έβγαλε, τέλος πάντων.

Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσει τι σημαίνει να σου παίρνει το σπίτι η τράπεζα, να μην έχεις να πληρώσεις ΔΕΗ και να μην μπορείς να βρεις δουλειά! 

Άρα, δε μπορεί να εκπροσωπήσει κανέναν! 

Ίσως κάποιους απ’ τους εναπομείναντες στη χώρα εφοπλιστές και παρόμοιας κάστας επιχειρηματίες που όμως μάλλον ψηφίζουν με άλλα κριτήρια…

Αιδώς Αργείοι, είπαν οι πρόγονοί μας κάποτε, για πολύ λιγότερα! 

Αιδώς αγρείοι πρέπει να βροντοφωνάξουμε σήμερα όλοι μας, πολύ πριν πάμε στις κάλπες και να σκεφτούμε πάρα πολύ καλά ποιον και γιατί θα επιλέξουμε να μας εκπροσωπήσει! 

Άλλοθι σε λαμόγια και ξεχασιάρηδες εκατομμυρίων, πρέπει επιτέλους να πάψουμε να δίνουμε! 

Στην αντίθετοι περίπτωση, οι αγρείοι είναι άλλοι κι όχι αυτοί…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου