"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Βρώμικες αρχές, βρώμικο νερό


dirty-water
Και πριν αλλέκτωρ λαλήσει… τελείως, 
οι κάτοικοι μιας πολύπαθης περιοχής είπαν το νερό νεράκι!
Σ’αυτήν την περιοχή μέχρι πρότινος καυχιόντουσαν για τη φυσική της ομορφιά και για το φυσικό της πλούτο.
Φυσικό πλούτο βέβαια δεν εννοούσαν τα μεταλλεύματα που βρίσκονται στο υπέδαφος, αλλά το καθαρό νερό, τον καθαρό αέρα, την ομορφιά της φύσης και το γελαστό ήλιο.
Αλλά έλα που στον αιώνα της διαστρέβλωσης των λέξεων και των νοημάτων, η έννοια φυσικός πλούτος αφορά αποκλειστικά σε υλικά υποχθόνια που, αν εξορυχθούν, φέρνουν φράγκα.

Και φυσικά τίποτα δε γίνεται σ’αυτόν τον κόσμο χωρίς κόστος.
Έτσι οι κάτοικοι αυτής της περιοχής τελευταία άρχισαν να απολαμβάνουν τα… οφέλη του φυσικού τους πλούτου, με τη νέα έννοια.
Και διαπιστώνουν τον τελευταίο μήνα πως το νερό τους μυρίζει πολύ άσχημα.
Και φυσικά απευθύνθηκαν πρώτα στις δημοτικές αρχές.
Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, που λέτε, είχαν ψηφίσει (κατά πλειοψηφία) ένα δήμαρχο, ο οποίος δε φημιζόταν για την τιμιότητά του και την καθαρότητά του. Είχε πρωταγωνιστήσει στο πρόσφατο παρελθόν σε μείζον σκάνδαλο που βρωμούσε από χιλιόμετρο.
Με δήμαρχο βρώμικο σαν πετρελαιοκηλίδα, πώς περίμεναν οι κάτοικοι να μην επηρεαστεί και το νερό τους;
Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε πως πράγματι το νερό έχει μολυνθεί με αρσενικό.
Οι αρχές του τόπου διαβεβαιώνουν πως έχουν ληφθεί
όλα τα μέτρα προστασίας των κατοίκων.
Μπορούν να φοβούνται πλέον μόνο μήπως πέσει ο ουρανός στα κεφάλια τους.
Βέβαια, αρσενικό βρίσκεται μόνο στο νερό. Διότι στο δημαρχείο, αρσενικό δεν υπάρχει.
Οι διαβεβαιώσεις των αρχών στην περιοχή όλον αυτόν τον καιρό ήταν υπέρ το δέονκαθησυχαστικές.
Όταν η πλειοψηφία των κατοίκων αντιδρούσε προ καιρού στα σχέδια εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου (με τη νέα έννοια), διότι αυτή θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους μολύνοντας το νερό και τον αέρα της περιοχής, οι αρχές της χώρας οργάνωσαν αντι-συγκέντρωση με συγκεντρωσιάρχη κάποιον πρώην τηλεβιβλιοπώλη χουντικών πεποιθήσεων, ο οποίος διαβεβαίωνε από άμβωνος για τα μέτρα προστασίας που έχουν λάβει οι αρχές σε συνεργασία με τους διεθνείς και εγχώριους κολοσσούς ανάπτυξης ούτως ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα μόλυνσης ή επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.
Όχι απλώς δε θα επιβαρυνόταν το περιβάλλον, αλλά αντιθέτως, έλεγαν οι αρχές, το περιβάλλον θα προστατευθεί και η υγεία των κατοίκων θα βελτιωθεί, αφού οι κάτοικοι θα βρουν δουλειά!
(δεχόμενοι πως τα αίτια των ασθενειών είναι κυρίως ψυχοπαθολογικά…)
Τώρα που βρέθηκε αρσενικό στο νερό, δε βρίσκεται ένα αρσενικό να πάει να κάνει αντισυγκέντρωση για να πείσει τους τυφλούς πως βλέπουν.
Δε βρίσκεται αρσενικό, όχι μόνο εκ μέρους των αρχών, αλλά ούτε και εκ μέρους αυτών των πολυδιαφημισμένων εξακοσίων που θα γίνονταν δυο χιλιάδες, για να γλείφουν πιο αποτελεσματικά τα τριχωτά και μαραμένα οπίσθια του εθνικού εργολάβου.
Επιστήμονες κατευθύνονται στην περιοχή
για να ελέγξουν την καθαρότητα του νερού.
Αλλά έτσι είναι φίλοι μου.
Όταν για τη διοίκηση της χώρας σου επιλέγεις έναν κομπλεξικό κρυπτοφασίστα με φιλίες στη Μίζενς, έναν παχύσαρκο συγκλητικό που φτιάχνει νόμους για να αθωώνει τον εαυτό του, έναν τηλεβιβλιοπώλη που αρέσκεται να ξερνά μίσος και δυο γόνους της προσωποποιημένης καταστροφής με έφεση στις γερμανικές καφετιέρες, δεν μπορείς να περιμένεις διαφορετική έκβαση.
Όταν μάλιστα και για τη διοίκηση της πόλης σου επιλέγεις έναν αποδεδειγμένα διαπλεκόμενο τύπο με μακρά και πρωταγωνιστική θητεία στην συνεχιζόμενη κλεπτοκρατία, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.
Είπαμε: τίποτα στη ζωή δεν είναι χωρίς κόστος.
Όταν, κατόπιν οποιουδήποτε συλλογισμού, καταλήγεις να εμπιστευθείς τις τύχες της χώρας και της πόλης σου σε τέτοιους, τότε και νερό με αρσενικό θα πιεις και θα πεις κι ευχαριστώ και “στην υγειά σας”!
Το κόστος της αδράνειας πληρώνεται με αίμα. Συνήθως το δικό σου.
Αναπαραγωγή από : http://freepen.gr/2013/%CE%B2%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AD%CF%82-%CE%B2%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C/

***
πλένουν με νερό το μπλουζάκι SAVE SKOURIES κυκλοφορούν ...
& βουρ στο μπακάλικο για 6άδες νερό!


Εις υγείαν ... είπε ο μπακάλης, !!!
μεταλλεία άκουσε όμως από τους θαυμαστές με τα "Μικρά Παρίσια" !!!

και εδώ ο Μύθος ....
.
.


1 σχόλιο:

  1. Κρίμα!
    Τους δώσανε το δαχτυλάκι τους και θέλουν να μας φάνε όλους.
    ΟΧΙ

    "...Το Νεοχώρι παίρνει νερό από τη λεκάνη του Καρόλακκα, ο οποίος ξεκινάει από την Πιάβιτσα και καταλήγει στον Ασπρόλακκα, αφού ενωθεί με τα άλλα μεγάλα ρέματα που είναι ο Καρατζάς και το Λοτσάνικο. Αυτό μέχρι σήμερα, γιατί το λαμπρό σχέδιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για την περιοχή είναι να καταργηθούν αυτά τα ρέματα και να μετατραπούν σε τέλματα αποβλήτων.
    Η Πιάβιτσα είναι γνωστή μεταλλοφόρος περιοχή, έχει υποστεί στο παρελθόν εκμετάλλευση για μαγγάνια, έχει κατατρυπηθεί από την Α.Ε.Ε.Χ.Π.&Λ., στη συνέχεια από την TVX και τώρα από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Η ΕΧ έχει τουλάχιστον 2 χρόνια που εξερευνά επιθετικά την Πιάβιτσα, έχει ήδη εντοπίσει κοίτασμα που ανακοινώνει ότι είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος της Ολυμπιάδας και οι τωρινές γεωτρήσεις είναι για περιχαράκωση του κοιτάσματος και προσδιορισμό των αποθεμάτων. Οι γεωτρήσεις επιτρέπουν την είσοδο αέρα στο υπέδαφος, με αποτέλεσμα αυτά που ανέφερε ο Σαράντης Δημητριάδης. Πολύ θέλει να περάσει το αρσενικό (και τα άλλα καλούδια) σε κάποια υδρευτική γεώτρηση;

    Ο Πάχτας και η εταιρεία βέβαια είναι γνωστό εκ των προτέρων τι εξήγηση θα δώσουν για το αρσενικό: φταίει η φυσική μεταλλοφορία του υπεδάφους. Το έχουμε ακούσει άπειρες φορές.

    Εκτός από το Θεό, μπορεί να φταίνε και οι Βυζαντινοί, οι Τούρκοι, ο Φίλιππος ο Β’, ο Χάντερ, ο Μποδοσάκης, η TVX.

    Σίγουρα δεν φταίει η τωρινή καλή εταιρεία και η μεγάλη “επένδυση”! " antigoldgreece

    ΑπάντησηΔιαγραφή