"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Κεράστε τον Αδωνι νερό Νεοχωρίου

dirty-waters
Νερό γεμάτο με αρσενικό, ακατάλληλο για να το πιει ο άνθρωπος, έχει πλέον το Νεοχώρι Χαλκιδικής, μετά από ανακοίνωση του δημάρχου Πάχτα, του ανθρώπου που εκλέχθηκε για να κάνει τις Σκουριές “Παρίσι της Βορείου Ελλάδος”.
Βέβαια, πριν από μερικά χρόνια η γαλλική πρωτεύουσα είχε δώσει την εκμετάλλευση των υδάτων της στους ιδιώτες της Σουέζ και το νερό της έγινε μέσα σε μερικούς μήνες κι αυτό ακατάλληλο για τον άνθρωπο, οπότε συμπεραίνουμε ότι οι Σκουριές βρίσκοται σε καλό δρόμο.

Σε μία χρεοκοπημένη χώρα αυτοί που μολύνουν τα νερά και παραβιάζουν κάθε κανόνα ασφαλείας λέγονται “επενδυτές”, ενώ όσοι αντιδρούν είναι τρομοκράτες. Αυτό τουλάχιστον λέει ο ΔΟΛ και τα κανάλια του, που είναι γεμάτα “επενδυτές”.
Κανείς βέβαια δεν ξέρει πόσο νερό με αρσενικό πίνει τόσο καιρό ο κόσμος στο Νεοχώρι, ούτε αν αυτό είναι το μόνο μέρος της Χαλκιδικής που τα νερά του ειναι μολυσμένα. Ξέρουν όμως ότι θα έχουν μπάτσους να φυλάνε μέρα νύχτα τα ιδιωτικά εργοτάξια που μολύνουν την περιοχή.
Ελπίζω όλοι εκείνοι που αποθέωσαν πριν μερικούς μήνες τον Άδωνι Γεωργιάδη όταν ανέβηκε για να διαφημίσει τα μεταλλεία, να τον κέρασαν έστω κι ένα ποτηράκι νερό Νεοχωρίου. Αν ο μη γένοιτο πάθει κάτι, τώρα που είναι υπουργός υγείας θα έχει τα μέσα να γίνει γρήγορα καλά, γιατί ο τόπος τον έχει ανάγκη.
Πάντως, μιας και η κυβέρνηση έγραψε στα αρχίδια της την απαγόρευση του αρμόδιου Επιτρόπου για ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι φανταζόμαστε πού θα γράψει και το αρσενικό στο νερό του Νεοχωρίου.

2 σχόλια:

  1. Κρίμα!
    Τους δώσανε το δαχτυλάκι τους και θέλουν να μας φάνε όλους.
    ΟΧΙ

    "...Το Νεοχώρι παίρνει νερό από τη λεκάνη του Καρόλακκα, ο οποίος ξεκινάει από την Πιάβιτσα και καταλήγει στον Ασπρόλακκα, αφού ενωθεί με τα άλλα μεγάλα ρέματα που είναι ο Καρατζάς και το Λοτσάνικο. Αυτό μέχρι σήμερα, γιατί το λαμπρό σχέδιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για την περιοχή είναι να καταργηθούν αυτά τα ρέματα και να μετατραπούν σε τέλματα αποβλήτων.
    Η Πιάβιτσα είναι γνωστή μεταλλοφόρος περιοχή, έχει υποστεί στο παρελθόν εκμετάλλευση για μαγγάνια, έχει κατατρυπηθεί από την Α.Ε.Ε.Χ.Π.&Λ., στη συνέχεια από την TVX και τώρα από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Η ΕΧ έχει τουλάχιστον 2 χρόνια που εξερευνά επιθετικά την Πιάβιτσα, έχει ήδη εντοπίσει κοίτασμα που ανακοινώνει ότι είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος της Ολυμπιάδας και οι τωρινές γεωτρήσεις είναι για περιχαράκωση του κοιτάσματος και προσδιορισμό των αποθεμάτων. Οι γεωτρήσεις επιτρέπουν την είσοδο αέρα στο υπέδαφος, με αποτέλεσμα αυτά που ανέφερε ο Σαράντης Δημητριάδης. Πολύ θέλει να περάσει το αρσενικό (και τα άλλα καλούδια) σε κάποια υδρευτική γεώτρηση;

    Ο Πάχτας και η εταιρεία βέβαια είναι γνωστό εκ των προτέρων τι εξήγηση θα δώσουν για το αρσενικό: φταίει η φυσική μεταλλοφορία του υπεδάφους. Το έχουμε ακούσει άπειρες φορές.

    Εκτός από το Θεό, μπορεί να φταίνε και οι Βυζαντινοί, οι Τούρκοι, ο Φίλιππος ο Β’, ο Χάντερ, ο Μποδοσάκης, η TVX.

    Σίγουρα δεν φταίει η τωρινή καλή εταιρεία και η μεγάλη “επένδυση”! " antigoldgreece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διαβαστε ποιοι εκαναν τον ελεγχο του νερου του Νεοχωριου...αυτο τα λεει ολα το ΚΕΠΑΜΑΧ μετοχος του οποιου ειναι η ελληνικος χρυσος!!!!!

    ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ Κ.Ε.Π.Α.Μ.Α.Χ. Α.Ε.
    Τοπική Αυτοδιοίκηση Ιδιώτες
    Ν.Α.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 30,00 %
    ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 5,87 %
    Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 12,00 %
    ΣΑΝΗ Α.Ε.
    1,76 %
    ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε. 10,00 %
    Φ.Δ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
    1,76 %
    ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
    6,00 %
    Α. ΓΕΡΟΥΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ O.Ε.
    1,76 %
    ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
    3,00 %
    POSSIDI HOLIDAYS Α.Ε.
    1,76 %
    ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ
    3,00 %
    ΤΟΥΡ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
    1,76 %
    ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 6,00 % ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.
    5,00 %

    ΣΥΝΟΛΟ 70 % ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 10,33 %
    ΣΥΝΟΛΟ 30%
    http://www.kepamah.gr/sholders.php

    ΑΣΤΕΡΙΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή