"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Χαλκιδική , Ένας μεθυστικός συνδυασμός γαλάζιου και πράσινου




Χαλκιδική

Ένας μεθυστικός συνδυασμός γαλάζιου και πράσινου
Σαν την Τρίαινα του Ποσειδώνα μέσα στο Αιγαίο, η Χαλκιδική μαγεύει τον επισκέπτη με τις κατάφυτες δασικές εκτάσεις που φτάνουν μέχρι τον αιγιαλό, το χρυσαφένιο ήλιο που στραφταλίζει στα τιρκουάζ νερά, το παραδοσιακό της χρώμα αλλά και την πλούσια γαστρονομική και πολιτιστική της παράδοση. Ατελείωτες δαντελωτές ακτές, μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι, αλώβητα μνημεία της Χριστιανοσύνης και πολλοί ανεξερεύνητοι θησαυροί συνθέτουν τον καμβά της.
Χαλκιδική
Σε αυτόν το μεθυστικό καμβά γαλάζιου και πράσινου, ο επισκέπτης θα βρει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών, κυρίως στο πρώτο πόδι, στην κοσμοπολίτικη Κασσάνδρα, παραδοσιακούς παραθαλάσσιους ξενώνες, μικρούς κρυμμένους θησαυρούς και μαρίνες στις ακτές της Σιθωνίας, καθώς και μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως την Αρχαία Όλυνθο, τα Στάγειρα, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη και ασφαλώς το Άγιο Όρος, ανυπέρβλητο μνημείο της χριστιανοσύνης που στέκει αλώβητο από την πάροδο του χρόνου σαν ζωντανό μουσείο του βυζαντινού πολιτισμού μέσα στην παρθένα φύση.
Η Χαλκιδική επιφυλάσσει επίσης πολλούς μικρούς επίγειους παράδεισους για τους λάτρεις του βουνού. Στις σκεπασμένες με πεύκα, βελανιδιές, έλατα και καστανιές περιπατητικές και mountainbike διαδρομές, θα νιώσετε τον πεντακάθαρο αέρα να τονώνει κάθε κύτταρο του σώματός σας, ενώ στις πολλές κρυμμένες πηγές θα βρείτε γάργαρο, δροσερό νερό. Αν επιθυμείτε να μείνετε στο βουνό, αναζητήστε τους παραδοσιακούς ξενώνες στο Χολομώντα και στις υπόλοιπες ορεινές περιοχές.
Βέβαια, όσοι θέλουν να νιώσουν την απεραντοσύνη του Αιγαίου αλλά και την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο θα πρέπει να ασχοληθούν με τα θαλάσσια σπορ! Windsurf, kitesurf, καταδύσεις, θαλάσσιο σκι και πολλές άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες σας περιμένουν σε άρτιες εγκαταστάσεις στην Κασσάνδρα αλλά και στη Σιθωνία. Σημειώστε επίσης ότι κάθε Ιούλιο λαμβάνει χώρα ο διάπλους του Τορωναίου, ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά κολύμβησης μήκους 26 χλμ., στο οποίο συμμετέχουν κολυμβητές από όλο τον κόσμο.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου πραγματοποιούνται σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής πολλά και αξιόλογα καλλιτεχνικά φεστιβάλ. Με επίκεντρο τη μαγεία της μουσικής, αλλά και τις παραστατικές τέχνες, τα υπαίθρια θέατρα φιλοξενούν κάθε καλοκαίρι σπουδαίες εκδηλώσεις.
Ας περιηγηθούμε μαζί σε αυτόν τον ανεξάντλητο από εκπλήξεις γνωστό αλλά και ταυτόχρονα άγνωστο τόπο.
Χαλκιδική
Πώς να έρθετε εδώΗ βάση για κάθε μετακίνησής σας προς τη Χαλκιδική είναι η Θεσσαλονίκη, όπου μπορείτε να φτάσετε με αεροπλάνο, τρένο, αυτοκίνητο ή πλοίο. Ένα επίσης κοντινό λιμάνι με συχνά δρομολόγια πλοίων είναι και το λιμάνι της Καβάλας.
Πληροφορία που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη:
Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας: 23210 221100
Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής: 23713 51425
ΚΕΠ: 23713 51410
Ένωση Ξενοδόχων: 2310 429020
Ένωση Κάμπινγκ: 23710 24600
Ομοσπονδία ενοικιαζομένων δωματίων: 23710 24992
Λεωφορεία: www.ktel-chalkidikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου