"Ω Κρίτων, έφη, τω Ασκληπιώ ωφείλομεν αλεκτρυόνα. αλλά απόδοτε και μή αμελήσητε" Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

9 συμβουλές για δροσερό ύπνο χωρίς κλιματιστικό

9 συμβουλές για δροσερό ύπνο χωρίς κλιματιστικό
Οι καλοκαιρινές νύχτες δεν είναι ανάγκη να είναι ζεστές… όχι από άποψη θερμοκρασιών τουλάχιστον.
Αν σκέφτεστε να ανάψετε κλιματισμό, καλό θα ήταν να σκεφτείτε πόσο επηρεάζεται το περιβάλλον και κυρίως η τσέπη σας από ένα κλιματισμό που λειτουργεί όλη τη νύχτα.
Με κάποιες αλλαγές στις συνήθειες μας όμως, μπορούμε να έχουμε δροσερές νύχτες και μάλιστα χωρίς κλιματιστικό

  1. Βαμβακερά σεντόνια. Όχι μετάξι, όχι σατέν και κυρίως όχι συνθετικά. Επίσης καλό θα ήταν να είναι ανοιχτόχρωμα.
  2. Μη μαγειρεύετε το βράδυ. Έτσι δεν θα παράγεται επιπλέον θερμότητα στο σπίτι. Εξάλλου ποιο καλύτερο καλοκαιρινό γεύμα από μια δροσερή σαλάτα;
  3. Δροσερό σώμα. Αν ζεσταίνεστε πολύ ένα ντους ή κρύες κομπρέσες στα σημεία του σώματος που έχουμε σφυγμό: καρπούς, λαιμό, αγκώνες, βουβωνική χώρα, αστραγάλους θα ρίξουν αμέσως τη θερμοκρασία. Επίσης μια βρεγμένη πετσέτα στα πόδια καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
  4. Κοιμηθείτε χωρίς ρούχα. Το καλοκαίρι στον ύπνο, όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα. Αν δεν θέλετε να κοιμηθείτε χωρίς κανένα ρούχο επιλέξτε ένα ελαφρύ εσώρουχο.
  5. Νερό… πολύ νερό. Όλη τη διάρκεια της μέρας, όχι μόνον τη νύχτα. Γιατί ο οργανισμός είναι δροσερός όταν είναι ενυδατωμένος. Όμως ένα ποτήρι νερό πριν τον ύπνο και άλλο ένα δίπλα μας στο κομοδίνο, βοηθά.
  6. Όσο πιο χαμηλά το κρεβάτι τόσο καλύτερα. Ο κρύος αέρας είναι πιο βαρύς άρα καλύτερα θα είναι να τοποθετήσετε το κρεβάτι ή το στρώμα σας όσο γίνεται πιο κοντά στο πάτωμα.
  7. Κοιμηθείτε μόνοι. Όσο και να αγαπάτε το σύντροφο σας η αλήθεια είναι ότι μπορεί να σας ζεσταίνει παραπάνω από όσο θα θέλατε. Είναι προτιμότερο να κοιμόμαστε μόνοι ώστε να μπορούμε να τεντωνόμαστε και να μην ακουμπούν τα άκρα μας πάνω στο σώμα μας για να κυκλοφορεί ο αέρας καλύτερα. Εξάλλου μόλις ξαναπιάσει κρύο… καιρός για δυο.
  8. Αιώρα. Ίσως όχι για το βράδυ αλλά για μια μεσημεριανή σιέστα είναι ιδανική.
  9. Κάντε κάμπινγκ στο σπίτι σας. Αν έχετε κήπο ή αυλή, μην τρέχετε στο κάμπινγκ. Πάρτε το sleeping bag σας και κατασκηνώστε στην αυλή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου